Wouter van Eijkelenburg (2) probeert de bal langs het blok van NVC te slaan. Naast hem staat nieuwkomer Gerben van der Korput (12).
Wouter van Eijkelenburg (2) probeert de bal langs het blok van NVC te slaan. Naast hem staat nieuwkomer Gerben van der Korput (12). Ronald Kersten

Het gaat niet meer vanzelf bij AGAVS

3 oktober 2019 om 09:33 Volleybal

SOESTERBERG Vorig seizoen hadden de volleybalsters van AGAVS een abonnement op 4-0 overwinningen. De eerste wedstrijd van deze jaargang eindigde eveneens in een maximale score. Tegen The Smashers werd echter duidelijk dat de Soesterbergsen weer moeten knokken voor de punten.
Peter Pos

Het lukte AGAVS in het tweede duel alleen om de vierde set te winnen (25-17). In de drie potjes ervoor trok de ploeg van Toon van Mil telkens aan het kortste einde: 22-25, 22-25, 18-25. Dit resulteerde in een 3-1 nederlaag. Verliezen dat is iets waar de damesploeg weer aan moet wennen na het glorieus verlopen vorige seizoen, dat promotie naar de tweede klasse opleverde.
SLORDIG ,,We speelden een beetje slordig'', zei Van Mil. ,,Vorig jaar konden we ons dat vaak ook wel veroorloven, maar nu niet meer. Toen kwam het altijd vanzelf goed, nu zullen we andere dingen moeten doen als het niet loopt. Dat is even wennen."
Van Mil vond het vooral een onnodige nederlaag. ,,Dat komt vooral door de manier waarop het gebeurde. Door die 4-0 van vorige week dachten we nog steeds dat het allemaal vanzelf gaat, maar daarvoor hebben we nog niet voldoende basis."
BASIS Dat die basis uiteindelijk wel voldoende wordt om prima mee te draaien, daarvan is Van Mil overtuigd. ,,We hebben vrijwel dezelfde ploeg als vorig seizoen en potentie is er genoeg. Ik denk dat we dit seizoen bovenin de middenmoot mee kunnen draaien en het jaar erna weer een stap omhoog kunnen maken. Spelen in de eerste klasse is en blijft ons doel. Daar werken we langzaam naar toe."
Manon Schelhaas vertrok vanwege studie. Haar plek is ingenomen door Jolanda Meijer. ,,Zij is hier in het dorp komen wonen. Eind vorig seizoen trainde ze al mee. Nu zit ze er vast bij. Daardoor hebben we twaalf speelsters. Op dit moment zijn we nog aan het zoeken naar de beste samenstelling. Belangrijk is dat iedereen speeltijd krijgt. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling."
HEREN De heren gingen ook onderuit. Verliezen van NVC 2, met veel spelers die in een grijs verleden in de eredivisie speelden, is geen schande. Opmerkelijk was dat AGAVS de vierde set ruim won, maar daarna in de vijfde set er helemaal niets meer van bakte. ,,Tot 4-4 ging het gelijk en daarna maakten we geen enkel punt meer'', baalde aanvoerder en spelverdeler Koen Ruiter. ,,Dat was wel een anticlimax. Na de vierde set dachten we echt dat het lek boven was."

HANDHAVING De 2-3 (26-24, 21-25, 22-25, 25-17, 4-15) nederlaag leverde in ieder geval een punt meer op dan de openingswedstrijd. AGAVS gaat voor handhaving in de promotieklasse. Ruiter: ,,We hebben een groep van elf man. Dylan Pouw en Dytmer Boonstra zijn doorgestroomd vanuit de jeugd. Gerben van de Korput is overgekomen van Protos en Derek de Vreede is teruggekeerd bij de club. Hij is onze libero. Met Gerben en Derek hebben we onze passlijn op orde. We hebben weer een leuke ploeg."

advertentie
advertentie