Sovoco-spelverdeelster Eline Duijst speelt de middenaanval via Daniela de Hooge.
Sovoco-spelverdeelster Eline Duijst speelt de middenaanval via Daniela de Hooge. Ronald Kersten

Sovoco wint eerste topper en gaat nu naar koploper

19 februari 2024 om 07:32 Volleybal

SOEST Sovoco heeft de aanval van Leython, de nummer drie van de ranglijst, afgeslagen door in de Bunt met 3-2 (19-25, 25-13, 26-24, 16-25, 18-16) te winnen. Over tien dagen wacht in Den Haag koploper Kalinko. Wint Sovoco ook die topper, dan neemt het de eerste plek over.

Door Peter Pos

,,We hebben vandaag niet ons beste spel laten zien’’, was de eerste reactie van Floris Verhijde na de zwaar bevochten overwinning. ,,Wij maakten in totaal 104 punten en zij 103. Dat geeft wel aan hoe gelijkwaardig we aan elkaar waren. Vooraf weet je dat Leython geen tegenstander is waar je zomaar met 4-0 van wint. Maar wij speelden niet zoals het zou moeten.”

De titelrace krijgt zaterdag 2 maart een vervolg wanneer Sovoco op bezoek gaat bij koploper Kalinko. De achterstand op de Haagse ploeg is slechts één punt. Een plek bij de eerste drie is overigens genoeg om te promoveren naar de eerste divisie. Het moet gek lopen wil dat de Soester club niet lukken.

Ook de heren van Sovoco kan promotie nauwelijks nog ontlopen. De koploper won met 4-0 van Amsterdam dat vierde staat. De eerste vier gaan naar de eerste divisie. De voorsprong van Sovoco op de nummer vijf, ZVH, bedraagt negentien punten. Er zijn nog zes speelronden te gaan.

In de Soester Courant van woensdag 21 februari veel meer over het volleybal.

advertentie
advertentie