VVZ-aanvaller Guus Parinussa kijkt toe hoe zijn broer Levi tussen twee spelers van Achterveld soleert. Links kiest Floris de Boer positie.
VVZ-aanvaller Guus Parinussa kijkt toe hoe zijn broer Levi tussen twee spelers van Achterveld soleert. Links kiest Floris de Boer positie. Ronald Kersten

SO Soest geeft winst weer weg en ‘t Vliegdorp pakt strohalm

3 mei 2023 om 10:48 Voetbal

SOEST Het lijkt erop dat SO Soest het niet gaat redden om zich rechtstreeks te handhaven in de tweede klasse. De ‘blauwe leeuwen’ kregen tegen DCG in blessuretijd de gelijkmaker om de oren. Bij ‘t Vliegdorp eiste Mike Ligtvoet een hoofdrol op door een hattrick te maken. Een rondje Soester voetbal van afgelopen weekend.

ONGELOOF Het ongeloof was groot bij SO Soest. Wéér ging het in blessuretijd mis. Bart Hooft leek SO Soest 20 minuten voor tijd naar de overwinning te schieten door een strafschop te benutten, maar in blessuretijd ging de bal voor de tweede keer op de stip. DCG kwam hierdoor op 1-1 en snoepte zodoende twee zeer kostbare punten af bij de Soesters. De achterstand op de veilige achtste plek is nu vier punten. SO Soest heeft nog maar twee wedstrijden om dat verschil goed te maken, terwijl de concurrenten allemaal nog drie keer in actie komen.
Komt SO Soest in de nacompetitie, dan is de kans op handhaving klein. Liefst achttien ploegen strijden om twee plekken in de tweede klasse.

ALI COBAN Hees gaat wel proberen om via de nacompetitie de stap naar de tweede klasse te zetten. Ali Coban is in ieder geval in bloedvorm. De goalgetter scoorde tegen DOSC twee keer en voerde zijn seizoenstotaal daarmee op naar liefst 32 treffers. Miquel van Ginkel en Majid Ghaddari bepaalden de eindstand op 4-1. 

MIKE LIGTVOET Coban werd overigens niet topscorer van het weekeinde. Die rol was weggelegd voor Mike Ligtvoet. De spits deed aan het begin van het seizoen een stapje terug bij ‘t Vliegdorp en helpt de Soesterbergers nu als invaller om degradatie te ontlopen. Bij HVC hebben ze dat geweten. ‘t Vliegdorp won met 6-2 van de nummer drie van de ranglijst. Ligtvoet, die na rust in het veld kwam, scoorde drie keer en gaf ook nog eens twee keer een assist. Hein van Veen (tweemaal) en Sharlo Galmo waren de andere doelpuntenmakers. Opvallend was dat alle treffers na rust vielen.
,,Deze overwinning was dik en dik verdiend’’, glunderde René Ribberink. ,,Onderin kruipt het allemaal nog meer naar elkaar, dat is alleen maar beter voor ons. We leven nog steeds, moeten nog drie keer winnen en niet kijken naar de rest.”

OOK NIET ZEKER VVZ’49 en SEC speelden beide gelijk en zijn ook nog niet zeker van handhaving. VVZ bleef op eigen veld steken op 1-1 tegen Achterveld. De groen-witten hadden al heel wat kansen gemist voordat Danny Meerding, op aangeven van Floris Knigge, een kwartier voor tijd eindelijk de score opende. Een paar minuten later stond het alweer gelijk. Daarna was VVZ nog heel dicht bij de overwinning en claimde het nog een strafschop. Gescoord werd er echter niet meer.
Voor SEC stond de lastige uitwedstrijd tegen Musketiers op het programma. Het werd een wedstrijd zonder noemenswaardige kansen en dus werd er ook niet gescoord. Het enige positieve was dat SEC de nummer acht van de ranglijst niet dichterbij liet komen. Vincent Worron liet zich 20 minuten voor tijd provoceren en kreeg de rode kaart.

Peter Pos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie