John van Loen stopt na de wedstrijd van zaterdag als hoofdtrainer bij VVZ'49.
John van Loen stopt na de wedstrijd van zaterdag als hoofdtrainer bij VVZ'49. Ton van Zoeren

John van Loen nog één keer op de bank bij VVZ’49

Voetbal

SOEST John van Loen zit zaterdag voor het laatst op de bank bij VVZ’49. Dat hebben trainer en clubleiding in onderling overleg besloten. Eerder was al bekend dat de wegen na dit seizoen zouden scheiden.

De groen-witten hebben een slecht seizoen in de derde klasse, mede door veel langdurig blessureleed. Met nog twee wedstrijden te spelen staat VVZ op plek dertien. Dat is zes punten boven hekkensluiter FZO die rechtstreeks degradeert en vijf punten achter een veilige elfde plek.

NACOMPETITIE VVZ zal zich naar alle waarschijnlijkheid moeten redden via de nacompetitie en dat heeft een belangrijke rol gespeeld bij het voortijdig stoppen. Zo meldt voorzitter Aart Bosman op de clubwebsite: ,,Aangezien John van Loen bij de start van de nacompetitie niet aanwezig kan zijn, omdat hij voor zijn een paar dagen naar Georgië gaat, hebben wij in goed overleg met elkaar besloten om de laatste competitiewedstrijd ons eerste elftal onder leiding te laten staan van het trainerstrio van volgend seizoen: Alemdar Kurt, Marcel Hanraads en Gijs Schaap.’’

Na vier jaar sluit Van Loen nu kleurloos af bij VVZ’49. In zijn eerste seizoen behaalde de ploeg nog een periodetitel en eindigde ze als tweede.

advertentie