Afbeelding
SO Soest

SO Soest zet stappen in meiden- en vrouwenvoetbal

4 juni 2020 om 12:30 Voetbal

SOEST De afgelopen jaren is het meiden- en vrouwenvoetbal gegroeid binnen voetbalvereniging SO Soest. ,,Om deze afdeling nog meer aanzicht te geven, zijn er de afgelopen periode stappen gezet."

Deze stappen zijn onder meer gezet dankzij een commissie soeciaal voor het vrouwenvoetbal binnen de vereniging. Het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer, waar mogelijk het selecteren bij de jeugd en verder ook een samenwerking aangaan met de KNVB zijn stappen die al genomen zijn.

Na vorig jaar al een poging gedaan te hebben is het dit jaar gelukt: vanaf 1 juli staan de vrouwenteams onder leiding van hoofdtrainer Don La Grand. La Grand heeft volgens de vereniging ruime ervaring in het vrouwenvoetbal. ,,Zo trainde hij onder meer de vrouwen van Buitenveldert, SDO en Ter Leede. Ook bij de jongens heeft hij bekende clubs gehad, waaronder Victoria en FC Hilversum. La Gtand is in het bezit van TC II en heeft heel veel zin om met de vrouwen een sportief en gezellig seizoen in te gaan."

SELECTIE-ELFTAL O15 Ook start de vereniging komend seizoen voor het eerst met een selectie-elftal bij de meiden onder de 15 jaar. Er zijn komend seizoen drie elftallen in deze categorie en het eerste elftal is geselecteerd op de kwaliteiten van deze meiden. Dit team zal komend jaar onder leiding staan van Kevin Vonk en Amy van Duinkerken. ,,Beiden jong, maar met ervaring en veel enthousiasme."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie