Duel tijdens SO Soest-Roda'46.
Duel tijdens SO Soest-Roda'46. Ronald Kersten

Alleen goede bekerresultaten voor VVZ'49 en Hees

8 september 2019 om 12:03 Voetbal

SOEST Na de tweede bekerwedstrijd is het duidelijk dat SO Soest, SEC en 't Vliegdorp na twee duels uitgebekerd zijn. Voor VVZ'49 en Hees, die wonnen en gelijkspeelden, gloort de tweede ronde aan de horizon.

Ton van Zoeren

SO Soest zag haar bekeravontuur eindigen tegen zaterdageersteklasser Roda'49. De Leusdenaren waren met 0-4 te sterk op de Bosstraat. De wens van Rayendall Bitorina kwam niet uit. De middenvelder wilde graag verder in de beker. ,,Het past goed in de voorbereiding en het is leuk als je verder komt. We waren er serieus genoeg mee bezig. Maar helaas was Roda'46 een maatje te groot.'' De selectie van SO Soest is volgens hem sterker geworden. ,,We hebben super veel verdedigers en gaan dit jaar anders voetballen met meer aanvallend spel. Wel met veel risico, want er ontstaan veel één-op-één-situaties.'' Over de kwaliteit van de ploeg maakt hij zich geen zorgen. ,,Er zijn wel twintig jongens die in het eerste kunnen spelen.''

HEES Coach Rob van Gardingen zag zijn pupillen met 2-2 gelijkspelen tegen derdeklasser Jonathan, dat dit jaar hoog ingezet heeft. Justin Jansen en Marvin Snijders zorgden voor de Soester doelpuntenproductie. De oefenmeester was tevreden. ,,Dit is een net resultaat tegen een goed voetballende tegenstander. We gaven goed weerstand, maar moesten vandaag zelf achter de tegenstander aanlopen. Al met al goede momenten met slechte afgewisseld, waar aandachtspunten uit voort kwamen. We kwamen 0-1 achter, maar maakten vlak voor rust de gelijkmaker. De tweede helft komen we door een fout van onze doelman weer op achterstand. Een terechte strafschop leverde ons een verdiend gelijkspel op. Een goed resultaat ondanks we vandaag spelmaker Maarten Jan Belt en topscorer Leroy Voskuilen moesten missen.''

VVZ'49 Rodney van het Klooster was zaterdag de gevierde man bij VVZ'49. Met een hattrick zorgde de spits voor de 3-0 overwinning op FZO. De vrienden van Zonnegloren plaatsten zich hiermee voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Volgens trainer John van Loen was het een prima wedstrijd. ,,We speelden dominant met veel druk naar voren en creëerden veel kansen. We wonnen probleemloos, maar vergaten uit te lopen naar minimaal 8-0.''

SEC Marco Valkenburg had zich een beter debuut voorgesteld als gelegenheidsaanvoerder. SEC reisde met precies elf man af naar Maarssen. Daar was OSM'75 met 6-1 te sterk. ,,Die uitslag doet erger vermoeden dan het was. Het was een prima oefenpot, maar na rust was de pijp leeg. Bij de start van de competitie zijn we compleet.'' Danny van Oosterom maakte de 'eretreffer'.

'T VLIEGDORP In Cothen ging 't Vliegdorp met 6-3 onderuit tegen SVF. De Soesterbergers kwamen meteen onder druk te staan. Mike Ligtvoet wist de schade nog te repareren door 1-1 te maken. Ligtvoet: ,,We hielden daarna open huis en kregen drie treffers om de oren. Toch veerden we op en Ricardo van Ee en ik zorgden voor de aansluiting (4-3). Daarna was de koek op.''