Jesse van Heerikhuize (links) en Timo de Graaf hopen een medaille te wonnen op Kreta.
Jesse van Heerikhuize (links) en Timo de Graaf hopen een medaille te wonnen op Kreta. Jan van Heerikhuize

Twee Soesters in actie op EK jiujitsu

22 maart 2022 om 08:42 Vechtsporten

SOEST Jesse van Heerikhuize en Timo de Graaf doen van 1 tot 3 april mee aan de EK jiujitsu. In februari werd Van Heerikhuize voor de vierde keer Nederlands kampioen. Niettemin is het lastig om een verwachtingspatroon te ontdekken, omdat de Soesters door corona-beperkingen twee jaar lang niet of nauwelijks in internationaal verband uitkwamen. 

Voor Timo de Graaf is het bijzonder dat hij wederom op het hoogste niveau mag uitkomen. Hij werd lange tijd geplaagd door een blessure, maar heeft nu toch weer zijn niveau bereikt.

Beide Soesters kwamen vóór corona op EK’s en WK’ s uit. Van Heerikhuize won al eens zilver op een EK, De Graaf veroverde brons op een WK. Ze maken al jaren deel uit van de nationale kernploeg jiujitsu die regelmatig op Papendal traint, en zijn minstens vijf keer in de week te vinden bij Sportschool Van Diermen die tegenwoordig is gevestigd aan de Laanstraat. Verschillende grote internationale toernooien sloten ze af met een podiumplaats.

Dit jaar worden de Europese kampioenschappen gehouden op Kreta, van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april. De twee trainingsmaatjes komen allebei in een andere gewichtsklasse uit, Van Heerikhuize in -77 kg, De Graaf in -56 kg. Op de mat zullen ze elkaar niet treffen, maar ongetwijfeld wel aanmoedigen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie