Aat Visser (links) van de STK en Robbert Smeeing die het toernooi op verschillende manieren ondersteunt
Aat Visser (links) van de STK en Robbert Smeeing die het toernooi op verschillende manieren ondersteunt Eigen foto/STK

Soester Tenniskampioenschappen: inschrijving opent 1 juni

28 mei 2021 om 09:40 Tennis

SOEST Vanaf 1 juni kunnen tennissers zich inschrijven voor de Soester Tenniskampioenschappen (STK). De organisatie gaat ervan uit dat de 41e editie dit jaar wel kan plaatsvinden. Dat zou dan zijn van 3 tot en met 19 september. Door corona moest het recreatieve dubbelspeltoernooi vorig jaar worden afgelast.

Dit najaar hoopt de organisatie achter de STK dat er weer op tennisparken van LTC Soestdijk, TV Soest-Zuid, De Toss en LTV Soesterberg gespeeld kan worden. Jeroen van Netten, voorzitter van het STK organisatiecomité: ,,Vorig jaar waren er na één post op Facebook al meer dan 150 inschrijvingen. We hadden alle voorbereiding getroffen en stonden in de startblokken. Helaas bleek het uiteindelijk toch niet mogelijk te zijn om het toernooi te laten doorgaan. We zijn heel blij dat STK dit jaar wel doorgaat en dat onze hoofdsponsor Smeeing Mobility ons dit jaar en de komende twee jaar op diverse manieren extra ondersteunt.”

De eerste vijftig inschrijvers mogen deelnemen aan een tennisclinic

,,De eerste vijftig inschrijvers mogen bijvoorbeeld deelnemen aan hun tennisclinic die plaatsvindt bij tennisclub De Toss. En voor sponsors wordt in de pub van Auto Smeeing een gezellige kick-off avond georganiseerd. Ze helpen ons dus zowel met het werven van inschrijvers als met het aantrekken van sponsors. En ook dit jaar stellen ze een e-bike ter beschikking voor de loterij.”

In overleg met de tennisverenigingen is besloten de STK dit jaar iets eerder te houden, van 3 tot en met 19 september. Daarmee zit het toernooi de uitgestelde voorjaarscompetitie niet in de weg.

Van Netten: ,,Uiteraard houden we ons aan strikt aan de RIVM-richtlijnen. We verwachten ook nu weer veel inschrijvers. Ook al om STK coronaproof te kunnen organiseren geldt er dit jaar een maximum van 300 inschrijvingen. Informatie en inschrijving: www.stksoest.nl.

advertentie
advertentie