Hans van Gool (links), Axel Diemers en René de Gier, drie van de vier spelers van SHOT.
Hans van Gool (links), Axel Diemers en René de Gier, drie van de vier spelers van SHOT. Archief BDUmedia/Rodney Kersten

Nederlaag SHOT met perspectief

5 februari 2020 om 19:00 Tafeltennis

SOEST De kop is eraf voor de tafeltennissers van SHOT. Het nieuwe seizoen begon met een uitwedstrijd tegen SVE, een van de kampioenskandidaten, en die werd met 7-3 verloren. ,,Dit is een nederlaag met perspectief.''

Peter Pos

Slechts een half jaar had SHOT nodig om terug te keren in de hoofdklasse. Met twee vingers in de neus werden de Soesters eind vorig jaar kampioen in de eerste klasse. Vooral voor Axel Diemers was dat prettig. De 26-jarige 'Benjamin' van de ploeg maakte de stap naar het eerste team omdat hij graag nog eens in de hoofdklasse wilde spelen.

BORST NATMAKEN Vrijdagavond stapte Diemers bij Hans van Gool en René de Gier in de auto richting Utrecht. Met SVE als eerste tegenstander konden de Soesters meteen hun borst natmaken. ,,Ik had er echt veel zin in en keek al een tijdje naar deze wedstrijd uit'', vertelt Diemers. ,,Natuurlijk wist ik dat dit meteen een heel sterke tegenstander zou zijn en ik een moeilijke avond zou krijgen."
Dat laatste gebeurde ook. Diemers verloor al zijn partijen. ,,Het tempo ligt hoger en de ballen komen dieper'', merkte hij. ,,Het is vooral een kwestie van wennen. Als ik meer potjes op dit niveau speel, dan lukt het me vast wel om mee te gaan in dit tempo en dan zal ik ook mijn puntjes gaan pakken."
In de eerste twee partijen pakte Diemers geen enkele game. ,,Vooral in de eerste wedstrijd had ik geen enkele grip op mijn tegenstander. Daar was ik wel teleurgesteld over, ik had gehoopt dat ik meer mee zou komen, maar hij was heel vast en wist mijn spel te ontregelen."

STIJGENDE LIJN Juist in zijn laatste partij pakte Diemers wel een game. ,,Dat was nota bene tegen hun sterkste tegenstander'', glunderde hij. ,,Er zat dus wel een stijgende lijn in bij me. Ik heb gemerkt dat het verschil niet onoverbrugbaar is."
VAN GOOL De punten kwamen deze keer van Hans van Gool, hij won twee keer zijn single en René de Gier die één keer won. De slotpartij van de avond ging naar Van Gool en daar was het Soester drietal heel content mee. ,,In plaats 8-2 werd het 7-3. Dat laatste puntje was wel prettig'', vond De Gier. ,,Ik denk dat we hiermee een goede uitslag neergezet hebben tegen een heel sterk team. Dit is een nederlaag met perspectief."
De Gier weet hoe de kansenverhoudingen liggen in deze poule. ,,Huizen is de grote titelfavoriet, maar ook SVE en REGA gaan hoog eindigen. Wij moeten VTV en Elan onder ons zien te houden, dan handhaven we ons. Ik denk dat dit een redelijke poule is waar kansen genoeg liggen om ons te handhaven."

UITDAGING Na het makkelijke vorige seizoen is De Gier blij met de weerstand die SHOT nu krijgt. ,,Ik vind het wel lekker dat we weer terug zijn in de hoofdklasse. We zijn wel erg eenvoudig kampioen geworden, nu hebben we weer veel sterkere tegenstanders en weten we dat we elke week vol aan de bak moeten. Dat is voor mij meer uitdaging. Meer dan drie punten zaten er niet in voor ons vanavond. Richting lijfsbehoud is dit een prima uitslag."

Peter Pos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie