Selectie uit de podiumfoto's van dit weekend!
Selectie uit de podiumfoto's van dit weekend! De Duinkikkers

Zwemploeg De Duinkikkers grossiert medailles op Provinciale Sprintkampioenschappen!

Sport Deel je nieuws

Er werd afgelopen weekend flink geoogst op de Provinciale Sprintkampioenschappen, waar gedurende het hele weekend 17 zwemmers van De Duinkikkers aan de start verschenen. Liefst elf gouden, acht zilveren en vijf bronzen medailles gingen mee naar Soest, terwijl ook 34 persoonlijke records en 9 clubrecords werden aangescherpt.

Lucas Bemer en Salem Ihab Salem zwommen ieder naar driemaal individueel goud. Bemer zwom een clubrecord op de 50 vlinder, maar Salem wist op magistrale wijze zelfs drie clubrecords te noteren. Daarbij zit ook een fantastische 50.50 op de 100 vrij, ruim twee seconden onder het oude record! Met Tess Bemer, Rhodee van den Ham en Kevin Roest zwom Salem ook naar zilver op de 4x50 wissel. De eindtijd bleek ook een clubrecord, wat een dag eerder op de 4x50 vrij (met Youri Voet voor Kevin Roest) ook al lukte.

Tess Bemer en Rhodee van den Ham zwommen al naar zilver met de estafetteploeg, maar ook individueel kregen ze het nodige omgehangen. Bemer zwom naar tweemaal goud en driemaal zilver, terwijl van den Ham alle kleuren tweemaal binnen hengelde. Daarnaast verbeterde ze haar eigen clubrecords op de 50 en 100 school. Senna Boogmans nam als klap op de vuurpijl ook alle mogelijke kleuren mee naar huis; 1x goud, 2x zilver en 1x brons!

De meetellende lezer weet dat we er dan nog niet zijn. Emma Schalken ging nog met tweemaal brons aan de haal. Een goed toernooi met 4x PR bekroonde ze met individueel brons en brons met de estafette. Samen met Lucas Bemer, Anna Strang van Hees en een uitblinkende Chris de Jong zwom ze een uitstekende 4x50 meter vrije slag. 

Uitblinker De Jong zorgde voor liefst zes persoonlijke records en hengelde daarnaast ook nog de grootste verbetering van het toernooi binnen, waar ploeggenoot Abel op den Velde met vijf PR’s maar amper voor onder deed. Op den Velde zwom ook nog een clubrecord op de 50 meter rugslag. Floore Boekema, Koen van Leeuwenkamp en Ifke Stam zwommen twee PR’s, terwijl ook Noortje op den Velde, en Jaïr Snoek zichzelf wisten te verbeteren! Niek van Leeuwenkamp was niet fit, maar gaf weer alles en ook dat valt te prijzen.

Enkel topprestaties in Veenendaal dus! Een uitstekende generale voor de Soesters, die volgende week de derde ronde van de Eerste Divisie zwemcompetitie mag zwemmen. Die wedstrijd wordt in eigen huis gezwommen, waar de uitstekende zevende plaats na twee rondes met het thuisvoordeel verdedigd kan worden!

advertentie
advertentie