Femke Hoppenbrouwer
Femke Hoppenbrouwer j.schreur

Zwemster Femke Hoppenbrouwer piekt in Rotterdam

6 december 2020 om 22:40 Sport Deel je nieuws

Bijna alle Nederlandse topzwemmers verschenen afgelopen weekend tijdens de ‘Rotterdam Qualification Meet 2020’ aan de start om o.a. een ticket voor de Olympische spelen in Tokio te bemachtigen. Om te zorgen dat Nederland ook na Tokio kan blijven presteren wordt daar nu al in geïnvesteerd. Binnen de KNZB High Performance Centra in Amsterdam en Eindhoven worden aankomende talenten professioneel begeleid om de kans te vergroten dat we als land in de toekomst ook op het hoogste niveau mee kunnen blijven doen.
De zeventienjarige Femke Hoppenbrouwer uit Soest is zo’n jong talent en kreeg samen met dertien anderen uit de HPC-selectie de kans om tijdens dit toernooi tussen de allerbeste zwemmers ervaring op te doen.
Femke pakte deze kans met beide handen aan na een jaar met nagenoeg geen wedstrijden vanwege de coronapandemie. Naast redelijke resultaten op de 50m en 200m vrij zwom ze een PR op de100m vrije slag. Ook de 50m rugslag leverde een PR op.
Tijdens de series van de 50m vlinderslag behaalde ze een negende plaats. Daarmee plaatste ze zich samen met nog twee zwemsters voor de B finale. Doordat de twee andere zwemsters besloten niet mee te doen met de B finale bleef ze jammer genoeg alleen over. Maar in het sfeerloze zwemstadion zonder publiek zwom ze in haar eentje, in het midden van het grote 50 meter bad, naar een nog snellere tijd dan die in de serie. Het bleef een negende plaats maar wel binnen het veld met toppers als Ranomi Kromowidjojo en Kim Busch. Daar mag ze echt trots op zijn.

Femke Hoppenbrouwer
advertentie
advertentie