Ruben Immerzeel (l) tegenover Carla van der Hulst van Hilversum
Ruben Immerzeel (l) tegenover Carla van der Hulst van Hilversum Mark Immerzeel

Kans op handhaving TTV Overhees stijgt na nieuwe winst in competitie met corona-chaos

10 oktober 2020 om 21:04 Sport Deel je nieuws

Na een dramatische competitiestart nemen de kansen voor Overhees 1 op lijfsbehoud toe, enerzijds door het goede nieuws van de tweede overwinning op rij, anderzijds vanwege het trieste nieuws van terugtrekking van een team uit de competitie in verband met het coronavirus.

Thuis tegen Hilversum 7 maakte voor het eerst dit seizoen Ruben Immerzeel zijn opwachting achter de tafel namens Overhees. Zijn openingsduel tegen Ed Stevens ging via 11-9, 9-11 en 16-16 in de derde game volstrekt gelijk op, maar hoewel Stevens die derde game in 16-18 naar zich te trok, was het Immerzeel die uiteindelijk via 11-6 en 11-8 in vijf games won. Het was de opmaat tot een nieuwe overwinning van de Soester tafeltennissers: Immerzeel wist laat op de avond Ton Westra Hoekzema heel ruim te verslaan (3-0) en ook Gerben de Radder won overtuigend van Hoekzema en Stevens. Dat ook Jan Muntz van Hoekzema won was niet ingecalculeerd en een prettige bonus. Debutant Muntz blijft verrassen: de van het in de 4e klasse spelende tweede team overgekomen Baarnaar heeft al drie zeges geboekt. De beste speler speelde echter in het shirt van Hilversum: Carla van der Hulst bleef ongeslagen en overtuigde met zeer verzorgd en technisch mooi spel.

Het kon echter niet verhinderen dat Overhees de partij won met 5-4, de tweede winst op rij. Daarmee passeerden de Soesters Bijmaat 2 en REGA 4, die tegen elkaar zouden spelen. Deze wedstrijd ging echter niet door en Bijmaat heeft zich zelfs vanwege het coronavirus teruggetrokken uit de competitie. Welke gevolgen dit heeft in de 2e klasse C is nog niet helemaal duidelijk, al lijken de kansen voor Overhees op handhaving door de winst en door het droevige nieuws over Bijmaat toe te nemen.

In een tijd waarin het elke week weer afwachten is of wedstrijden door kunnen gaan zijn vragen over promotie of degradatie echter tamelijk irrelevant. Belangrijker is om het virus onder controle te krijgen. Mocht dit niet lukken zonder competities opnieuw stil te leggen, dan zal iedereen zich daarnaar moeten voegen.

advertentie
advertentie