Bij de startblokken was het ook veel rustiger dan normaal!
Bij de startblokken was het ook veel rustiger dan normaal! De Duinkikkers

Zwemploeg De Duinkikkers geniet van eerste competitieronde!

5 oktober 2020 om 08:39 Sport Deel je nieuws

Als de zwemploeg van De Duinkikkers een competitieronde zwemt, dan ging het de afgelopen twee jaar heel veel over 'puntenaantal', 'promoveren' en zelfs 'kampioenschappen'. Vandaag was het totaal anders en stonden woorden als 'genieten', 'fun' en 'lekker zwemmen' centraal. 'Wat fijn dat we nog kunnen en mogen zwemmen', was afgelopen zaterdag in Sportboulevard de Engh een veel gehoorde zin.

De organisatie zorgde er met een uitstekende groep vrijwilligers voor dat de gemaakte afspraken gehandhaafd werden én dat het nergens in het zwembad te druk werd met zwemmers. Het zegt veel over de Soester vereniging dat onder deze omstandigheden een wedstrijd zo vloeiend en probleemloos georganiseerd kon worden. De dienstdoende scheidsrechter en gastvereniging ZPC Amersfoort waren onder de indruk en gaven de nodige complimenten.

Want circa 100 zwemmers uit Amersfoort en Soest mochten genieten van hun races en die van hun teamgenoten. Ook in het water bleek opnieuw dat de gehele zwemploeg nog steeds in de lift zit, met liefst 58 nieuwe persoonlijke records. Van die records pakte Chris de Jong andermaal de procentueel grootste verbetering en daarmee blijft de 12-jarige zwemmer zich maar stormachtig ontwikkelen.

Lucas Bemer doet niet onder voor deze ontwikkeling en schreef ditmaal het clubrecord op de 100 wissel op zijn naam bij. Rhodee van den Ham verbeterde haar eigen clubrecord op de 100 school, vorige week tijdens de NK estafette pas gezwommen, opnieuw.

Grote persoonlijke verbetering, die we niet mogen vergeten, waren er vandaag van onder andere Floore Boekema, Tim Keuning, Eva Ophorst, Jaïr Snoek, Anna Strang van Hees, Noortje op den Velde, Nynke Voerman, Youri Voet én Daniek Willemse.

De ploeg heeft de huid weer duur verkocht. Wat de KNZB dit seizoen met de puntentellingen gaat doen weten er niet, maar eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. We hebben ons best gedaan en van het racen genoten, én daar gaat het om!!

advertentie
advertentie