Sovoco lijkt hier te moeten buigen voor een serieuze aanval in De  Bunt, maar het duel met Hovoc werd met 4-0 gewonnen. De zesde zege in successie.
Sovoco lijkt hier te moeten buigen voor een serieuze aanval in De Bunt, maar het duel met Hovoc werd met 4-0 gewonnen. De zesde zege in successie. Ronald Kersten

Sovoco blijft maar winnen

19 december 2018 om 10:11 Sport/sport

SOEST Sovoco walste zaterdag met 4-0 (25-19, 25-17, 25-15, 25-10) over Hovoc heen. Het betekende de zesde opeenvolgende overwinning voor de volleyballers, een prestatie die de ploeg waarschijnlijk nooit eerder leverde op het niveau van de eerste divisie.

Peter Pos

Hovoc is een nieuwe tegenstander voor Sovoco. Bij de Limburgers is Nico Freriks de grote man. De voormalige spelverdeler van het Nederlands volleybalteam heeft 347 interlands achter zijn naam staan en keerde twee jaar geleden terug bij de club waar hij ooit begon.

DUEL Op 36-jarige leeftijd kon Freriks tegen Sovoco geen potten breken. Niet als diagonaal en ook niet als spelverdeler vanaf de derde set. Op dit moment is er ook weinig te beginnen tegen de ploeg van Brad Taylor. Na de 4-0 nederlaag tegen koploper Protos werd elke wedstrijd gewonnen. Taylor denkt nog wel eens terug aan dat duel. ,,Joost van Dam en Gerben Dambrink ontbraken tegen Protos. Ik wil niet zeggen dat we dan hadden gewonnen, maar wel dat we dan zeker beter gespeeld zouden hebben.''

VERTROUWEN Het vertrouwen binnen de ploeg is al wekenlang heel groot', merkt Taylor. ,,De spelverdelersopties worden steeds duidelijker voor iedereen. Daardoor is er steeds meer herkenbaarheid en ging de kwaliteit omhoog.'' Dat laatste was wel duidelijk tegen Hovoc. In iedere set maakte Sovoco wel een keer een lange serviceserie. ,,Dat lukte hen niet omdat onze passlijn goed was'', stelde Taylor tevreden vast. ,,Wij konden naar hartenlust aanvallen, doordat we hun blok telkens uit elkaar trokken.''

Taylor was niet verrast dat zijn ploeg won van de laagvlieger uit Horst. ,,Ik had alleen wel gedacht dat we er veel meer voor hadden moeten knokken. Het ging nu wel heel makkelijk.'' Sovoco staat steeds vaster op de vierde plaats. ,,Het zou mooi zijn als we dat vast weten te houden, maar eigenlijk kijk ik daar niet zo naar. Het gaat mij om het proces. We moeten er gewoon elke week uithalen wat er in zit en verder veel plezier maken met elkaar.''

UITDAGING Op 12 januari hervat Sovoco de competitie. Dan komt Woudenberg naar De Bunt. Met die ploeg hebben de Soesters nog een appeltje te schillen. ,,Uit verloren we met 4-0'', weet Taylor nog goed. ,,De spelers hebben veel zin in de return. Net als in de toppers tegen Keistad en Protos. Over die wedstrijden maak ik me geen zorgen. De uitdaging is dat we er ook staan in de mindere wedstrijden. Het zou zonde zijn als we het dan laten lopen."

DAMES Niet alleen de heren presteren boven verwachting goed, ook de dames zijn al wekenlang goed bezig. Na 13 oktober werd er niet meer verloren. Vorige week moest zelfs koploper Spaarnestad er aan geloven (1-3). Na die knappe prestatie volgde een logische 4-0 (25-19, 25-11, 26-24, 25-13) overwinning op hekkensluiter Leython 2.

Van den Hengel/Sovoco staat stevig op de derde plaats in de derde divisie A. Qua verliespunten staat de ploeg zelfs gelijk met Dinto, de nummer twee van de ranglijst. Die ploeg heeft vijf punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

advertentie
advertentie