Afbeelding
Jaap van den Broek

Voorinschrijving voor Sylvestercross geopend

3 november 2018 om 07:10 Sport/sport

SOEST De voorinschrijving voor de Sylvestercross en de voorafgaande Sylvester by Night Run is geopend. De (inter)nationaal bekende cross wordt voor de 38e keer georganiseerd. Inschrijven is mogelijk via de website van de organisatie: www.sylvestercross.nl.

De Sylvestercross wordt door velen gezien als (een van de) mooiste crossen van Nederland. Met de Lange Duinen en het omliggende bos verplaatsen de deelnemers zich door een uniek landschap. De sfeer van oudejaarsdag geeft het grootste sportevenement van Soest bovendien een extra dimensie.

De cross op 31 december telt meer dan 25 starts en is voor alle leeftijden en niveaus. Evenals vorig jaar is er nu ook weer een Sylvester by Night Run. Dat is een prestatie- noch een wedstrijdloop, maar louter een recreatieve loop in het donker. Ook in de tweede uitgave van deze speciale loop is er ruimte voor twee categorieën deelnemers: (groot)ouders met kinderen overige lopers. Plezier en verrassing staan voorop.

VERRASSINGEN ,,Gezien het overweldigende succes van vorig jaar is het parcours aangepast zodat dit beter geschikt is voor meer deelnemers. Alles is echter gericht op wederom een sfeervolle loop met veel verassingen", zegt Evert ten Kate. Hij is sinds enkele jaren voorzitter van de Sylvestercross Soest. ,,Na afloop van de run is er tot elf uur 's avonds een gezellig samenzijn in de grote tent op het terrein."

BASISSCHOLIEREN De dag erna verschijnt een breed gekleurd pallet van lopers aan de start. Dat begint in de ochtend met de lopen voor pupillen, maar ook voor de basisscholieren in de BINK Scholierenloop. Naarmate het programma vordert, loopt de leeftijd van de deelnemers op. In de middag komen de prominenten aan bod, onder wie ook weer buitenlanders. Het programma wordt afgesloten met de prestatieloop, waarbij de deelnemers zelf het aantal rondjes kunnen bepalen.

G-RUN Evenals de Sylvester by Night Run staat voor de tweede keer de Bentinck Fonds G-run voor mensen met een beperking op de kalender. Dankzij de samenwerking met het Bentinck Fonds kunnen de lopers gratis meedoen. Voor deze speciale wedstrijd wordt een parkoers over 600 meter uitgezet.

GOEDE DOEL Nog een kopietje van iets dat vorig jaar nieuw was: het goede doel. Elk jaar kiest de Sylvestercross een goed doel uit. Sinds 2017 is dat de Bas van Goor Foundation. Met deze organisatie probeert de ex-topvolleyballer het leven voor mensen met diabetes te verbeteren. Dat gebeurt door deze mensen de gelegenheid te geven om te sporten en bewegen. Deelnemers aan de Sylvestercross kunnen bovenop het inschrijfgeld een donatie doen. Dat bedrag komt ten goede aan de Bas van Goor Foundation. Meer informatie hierover is te vinden op www.bvdg.nl.

INSCHRIJVEN Wedstrijdlopers, recreanten, scholieren, mensen met een beperking (die wel kunnenlopen) kunnen zich inmiddels opgeven voor de Sylvestercross. Dat kan via www.sylvestercross.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie