Alleen 't Vliegdorp beleeft puntloos weekend

15 oktober 2018 om 09:35 Sport/sport

SOEST Er werden goede zaken gedaan door de meeste regionale voetbalclubs, want alleen 't Vliegdorp beleefde puntloos weekend.

Ton van Zoeren

VVZ'49 Van alle Soester voetbalverenigingen is VVZ'49 nog zonder puntverlies. Het team van trainer John van Loen is crescendo van start gegaan. Waren het eerder nog tegenstanders van minder allure die bedwongen werden. Nu was het CDW dat op eigen terrein klop kreeg van de groen-witten met 0-3. Volgens Van Loen was de wedstrijd in Wijk bij Duurstedede de eerste test. ,, En die hebben we tegen een goede tegenstander goed doorstaan. We weten nu waar we staan''. VVZ'49 begon met veel absenties aan het duel. ,, Het was even puzzelen. En dan is het verbazingwekkend om te zien hoe goed we dat kunnen opvangen.'' De teams haalden de rust met de brilstand, maar in de tweede helft liepen de Soesters via doelpunten van Saddy de Koning, Floris de Boer en Yordi Schimmel uit naar een 0-3 eindstand. Verguld was de coach over het debuut van Stan ter Huurne. ,, Die jongen speelde een geweldige wedstrijd.''

SO SOEST Tien punten uit vier wedstrijden is het batig saldo van SO Soest en dat zet de 'blauwe leeuwen' op een gedeelde eerste plaats. Zondag werd FC Abcoude in eigen huis ook aan de zegekar gebonden. Nadat er in de eerste helft was geprobeerd om met lange ballen de score te openen werd er in het tweede part gekozen voor opbouwend voetbal. Dat resulteerde in treffers van Gido de Hiep en Marouane Ghaddari. De gastheren kwamen in de extra tijd nog op 1-2, maar verder liet de goed verdedigende Soesters het niet komen.

HEES Drie punten uit vier wedstrijden lijkt niet veel, maar voor promovendus Hees is het een prima resultaat. Waren het eerst gerenommeerde clubs als DOSC en Houten die een punt ontfutseld werden. Nu was de gedoodverfde favoriet Jonathan aan de beurt om een punt in te leveren bij de ploeg van coach Harold Valkenburg (2-2). De eindstand was met de rust al bereikt door doelpunten van Leroy Voskuilen en Roy Schaap. De tweede helft was het spannend volgens Fred Voskuilen. De elftalleider zat schijnbaar nog vol adrenaline na de wedstrijd. Onverstaanbaar deed hij verslag. Pas nadat hij zijn telefoon had omgedraaid werd alles duidelijk. ,, Het was een duel op het randje. We zijn naar Zeist gegaan met de wetenschap dat we kansloos zouden zijn. Dus dit punt is een gewonnen punt.''

SEC De eerste drie punten zijn binnen voor SEC (1-0), dat daardoor aansluiting kreeg met het verliezende Vliegdorp. Daniel Groen maakte de enige goal van de middag. Coach Cor Ruizendaal was blij met het resultaat. ,, We speelde met name het eerste halfuur goed voetbal en kregen veel kansen. De tweede helft was billenknijpen, maar we trokken op karakter de zege over de streep. Dit smaakt naar meer.'' Nog blijer was hij over de goede instelling van zijn pupillen. ,, De jongens hebben afgelopen week zelf ingezien dat het zo niet langer door kon gaan. Vandaag stond er tegen Faja Lobi KDS weer een ploeg in het veld die hard wilde werken.''