Tess Bemer (midden) haalt een gouden medaille op!
Tess Bemer (midden) haalt een gouden medaille op! De Duinkikkers

Duinkikkers presteren uitstekend bij Swim Cup Antwerpen!

15 april 2024 om 10:59 Sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend heeft de zwemploeg van De Duinkikkers zich uitstekend laten zien in een sterk deelnemersveld op de International Youth Swimming Cup in Antwerpen. Naast het mooie presteren in het water waren ook de aanmoedigingen weer luidkeels.

De finales springen bij dit toernooi altijd het meeste in het oog. Op zaterdag zwommen Tess Bemer, Donny van den Bosch en Abel op den Velde een finale, waar Bemer op uitstekende wijze naar zilver zwom op de 100 vlinder. Op zondag plaatste Op den Velde zich opnieuw voor een finale, waar hij zeer verdienstelijk naar brons zwom op de 100 rug.

De finales werden alleen gezwommen op de 100 meters, waar mooie geldprijzen te verdienen waren voor de top 3. In de series werden de medailles al uitgereikt per dubbele leeftijdscategorie. Dit jaar gingen er meer medailles dan eerdere Antwerpse toernooien terug naar Soest. Tess Bemer was met 3x goud, 1x zilver en 1x brons de blikvanger namens de Soesters. Bemer pakte in de series goud op 50 rug, 50 vlinder en 100 vlinder.

Abel op den Velde en Youri Voet (beiden 1x goud, 1x zilver, 2x brons) deden daar weinig voor onder. Op den Velde zwom goede rugslagnummers en pakte ook een medaille op de 400 vrij. Voet zwom bloedspannende wedstrijden op de 200 vrij (goud) en 400 wissel (zilver). Ook op de 50 rug en 200 vlinder mocht hij het podium op. Medailles waren er ook voor Lucas Bemer (zilver 50 vrij), Donny van den Bosch (zilver 100 vlinder) en Anna Strang van Hees (zilver 400 wissel).

Daarnaast werden er 57 persoonlijke records gezwommen, met de grootste procentuele verbetering voor Youri Voet op de 100 school. Naast de reeds genoemde zwemmers kan iedereen terugkijken op een mooi weekend, want iedereen had een aandeel in het aantal records. Daarnaast zijn er veel leerpunten meegenomen voor de komende toernooien!

-- Eindhoven Qualification Meet --
Rhodee van den Ham zwom ietsje dichterbij huis. Ze mocht eindelijk weer lekker racen na er een tijdje uitgeweest te zijn. Met het OC Amsterdam zwom ze op de EQM in Eindhoven. Daar kwam ze in een uitstekend deelnemersveld aan de start en het doel was vooral genieten van de ervaring. Dat is wel gelukt en met verdienstelijke tijden op de 200 wissel en 400 wissel kan ze ook nog tevreden terug kijken op haar weekend!