Dames 1 pakt de winst
Dames 1 pakt de winst Vivian Haandrikman

Duinkikkers Dames 1 winnen derby tegen De Vuursche.

15 april 2024 om 00:08 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond Dames 1 tegen De Vuursche uit Baarn op het programma.

Het plan om vanaf het eerste moment de Vuursche vast te leggen, met een hele press in de ballijn, werd gedurende de hele wedstrijd goed uitgevoerd door de Duinkikkers. Dat zorgde ervoor dat de dames uit Baarn een ander aanvalsplan moesten bedenken. 

Gedurende de hele wedstrijd speelden de Duinkikkers een goede pot. Ze legden de press goed neer, onderschepten de bal en wisten vervolgens via goed samen spelen de bal achter de keeper van de tegenstander te leggen. 

Uiteraard hadden de Soesters ook wat schoonheidsfoutjes, waar De Vuursche dan ook goed van profiteerde. Zo bleef de wedstrijd gelijk opgaan. De dames zijn geen een keer in gevaar gekomen en hebben een heerlijke pot gespeeld. Ze werden gesupport door Samantha Bakker-Verwoerd die, door omstandigheden eerder dit seizoen, helaas niet mee kon spelen tegen haar oude clubje. Zij werd vervangen door Bregtje Lips van 0.15 die haar debuut maakte in Dames 1.

De Duinkikkers hebben een leuk en sportief potje gespeeld en zijn met de winst weer helemaal naar Soest afgereisd.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Dames zullen dan spelen tegen Het Zinkstuk dames 1 in Soest.

advertentie
advertentie