Topgolf, komende vrijdag op Golfpark Soestduinen.
Topgolf, komende vrijdag op Golfpark Soestduinen. pixabay

Golfpark Soestduinen strijdtoneel van Nederlandse finale

Overig

SOEST Op de negen holes par-3 baan in Soestduinen wordt vrijdag 20 mei gestreden om het Nederlandse kampioenschap golf 36 holes plaats. In actie komen Schaerweijde uit Zeist en Duinzicht uit Wassenaar.

Golfpark Soestduinen werd door de Nederlandse Golffederatie geselecteerd voor de eindstrijd. ,,De keuze om het landskampioenschap 36 holes op onze baan te organiseren is voor ons de bevestiging dat wij als golfbaan de laatste zes jaar op de goede weg zijn en aan de weg timmeren”, zegt Han Overkamp, manager van het Golfpark Soestduinen. ,,Samen met de NGF én Golfvereniging Soestduinen zorgen wij voor een mooi slot van het landskampioenschap 2022.” 

’s Ochtends wordt op het voormalige terrein van het Soester Natuurbad in teams gespeeld en na de lunch volgen nog single wedstrijden. Rond 17.00 wordt de prijsuitreiking verwacht. Dan is bekend wie zich het hele jaar landskampioen mag noemen in deze categorie.

,,Zelf hebben we ook meegedaan aan de C-competitie en tegen een team van Schaerweijde gespeeld”, zegt Adry Klomp, coördinator C-competitie van Golfvereniging Soestduinen. ,,We zijn niet verder gekomen dan de derde plaats in onze poule. We zullen de finalisten gastvrij ontvangen en er samen een mooie dag van maken.”

advertentie