HV Eemland (hier op archieffbeeld) pakte een punt tegen het eveneens laaggeklasseerde Artemis'15. Jaap van den Broek

Derde wedstrijdpunt voor handbalcombinatie Soest-Leusden

25 maart 2022 om 12:42 Overig

SOEST HV Eemland heeft in de vijftiende wedstrijd het derde competitiepunt kunnen bijschrijven. Het midweekse duel met het Doetinchemse Artemis ’15 eindigde in een sfeerloze sporthal Beukendal na zestig minuten ‘vechthandbal’ in 22-22.

De thuisploeg was in de eerste helft de bovenliggende partij. Ondanks de afwezigheid van Domeniko Weenink, Jordy Mertens en de gestopte Johnny van Gulik leek de ploeg met een 12-9 voorsprong te gaan rusten, maar in de dying second scoorden de gasten de 12-10. Na de hervatting was het in eerste instantie de ploeg van Job Reumer die het initiatief nam en al snel op gelijke hoogte kwam. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd die geen winnaar opleverde.

HV Eemland schoot niet veel op met het gelijkspel. De achterstand van de hekkensluiter op Artemis’15 blijft vier punten. Ook Aristos heeft vier punten meer dan de handbalcombinatie van Soest en Leusden.

HV Eemland speelt zaterdag de derde thuiswedstrijd (in Beukendal in Soest) in acht dagen tijd. Of er een stunt in zit tegen koploper Berdos is uiterst twijfelachtig.

Doelpunten HV Eemland: Tim Zwart 6, Thomas Visser 5, Stefan Casteleijn 2, Nicky Egbers 2, Steven van de Hoef 2, Rick Hubbeling 2, Stijn Jantzen 2 en Walter van de Hoef 1.