Afbeelding
Hellen van der Maaren

Nederlands heren softbalteam traint voor EK bij Knickerbockers Soest

16 april 2021 om 11:11 Overig

SOEST Het Nederlands heren softbalteam traint zondag 18 april voor de vierde keer bij Knickerbockers in Soest. Hier bereiden de topspelers zich voor op het EK in Tsjechië dat in juni van start gaat. Het team heeft momenteel geen trainingsfaciliteiten en is blij dat het gebruik kan maken van de onlangs gerenoveerde velden van de Knickerbockers aan de Bosstraat. 

,,Het is geweldig dat de Knickerbockers hun accommodatie beschikbaar stellen. Onze spelers komen uit het hele land en Soest ligt centraal voor iedereen. Bovendien is het softbalveld van Knickerbockers een volwaardig veld waarop fijn getraind en gespeeld kan worden. Uiteraard gebeurt dit alles binnen de corona regels, dus trainen in tweetallen op anderhalve meter afstand. De gastvrijheid bij de Knickerbockers is groot en geen moeite te veel,” aldus de team manager Kristina Graafstal van het Nederlands team.

JUBILEUM KNICKERBOCKERS Als dank hoopt het Nederlands team in de toekomst iets terug te kunnen doen voor de club. Bijvoorbeeld tijdens het nog te vieren 60-jarige jubileum van de Knickerbockers, waarbij ze misschien wel een interland kunnen spelen. Jan van Dodewaard, voorzitter van Knickerbockers juicht dit idee toe want dan kunnen volgens hem naast de eigen clubleden ook geïnteresseerden uit Soest en omgeving zien wat een mooie sport fastpitch softbal is.

SNELHEID Fastpitch-softbal is een snelle, dynamische stijl van softbal. De pitchers of werpers gooien de bal onderhands en maken vaak een windmolenbeweging om de bal nog harder te laten gaan. Hierdoor worden snelheden gemeten van wel 140 kilometer per uur. Net als bij honkbal wordt geslagen met een knuppel alleen bij softbal wordt onderhands gegooid in plaats van bovenhands, is het veld kleiner en de bal iets groter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie