Zoals verwacht werden de heren van BDC op hun sloffen kampioen.
Zoals verwacht werden de heren van BDC op hun sloffen kampioen. Ronald Kersten

Mannen AutoSmeeing/BDC kampioen in debuutseizoen

8 maart 2020 om 17:58 Overig

SOEST De heren handballers van AutoSmeeing/BDC hebben de titel binnen. Door de 28 – 19 overwinning op Lacom '91 zijn de mannen van coach Wijnand Haak niet meer in te halen en kunnen ze zich gaan richten om volgend seizoen, op zoals de NHV dat noemt de 'wedstrijdsport', een hoger niveau te gaan acteren.

Ondanks het gemis van topschutter Koen Smeeing (knieblessure) waren de Soesters in de beginfase scherp, wat al na tien minuten spelen resulteerde in een 8 – 3 voorsprong. Bij de rust was de wedstrijd reeds gelopen, 19  - 8. Na de hervatting gaf coach Haak al zijn discipelen evenredige speeltijd, mede hierdoor kwam er geen monsterscore op het scorebord.

Met de titel op zak wordt er al naar volgend seizoen gekeken, met de komst van de Yourlease/HV Eemland spelers Alper Kaplan, Jos Lans en Dennis Diemers moet een debuut seizoen een succesvol vervolg kunnen gaan krijgen voor de heren van AutoSmeeing/BDC