Week van Gebed voor eenheid 2022

Sport Deel je nieuws

Binnenkort is het weer zover, de Week van Gebed 2022. Tijdens deze week staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. De gebedsweek vindt in 2022 plaats van 16 t/m 23 januari. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. 

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crisis die daaruit voortvloeien hebben dat eens te meer laten zien. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is. Dat is wat we tijdens deze Week van gebed voor eenheid doen.

In Soest worden in deze Week van gebed, net als voorgaande jaren, gebedsbijeenkomsten gehouden, verzorgd door de verschillende kerkgenootschappen. Hierbij aangesloten zijn de Schuilplaats, de Oude Kerk, de Emmakerk, de Petrus en Paulus kerk en de Julianakerk. 

Alle bijeenkomsten worden zo mogelijk gestreamd en uitgezonden via YouTube of een ander kanaal.  Hou de websites van bovenstaande kerken in de gaten waar op welke dagen er aan kan worden gesloten bij de avonden.

Wij roepen iedereen op om deel te nemen aan deze week. Wat bijzonder zou het zijn als we het Licht in deze wereld kunnen laten schijnen samen met mensen van over de hele wereld! Doe mee!

advertentie
advertentie