Afbeelding
Foto coffeefriend.co.uk

De beste De’Longhi koffiemachines voor thuis baristas

26 april 2022 om 11:18 Partnercontent

Een De’Longhi koffiezetapparaat kopen is voor veel echte thuis baristas de eerste stap naar het zetten van de perfecte kop koffie. Dit merk biedt meerdere volautomatische apparaten aan die allemaal beschikken over bijzondere functies waarmee het leven van iedere koffiemaker makkelijker, en kwalitatief beter wordt. Maar wat is het nu precies waarmee automaten van De’Longhi zich weten te onderscheiden ten opzichte van een aantal andere merken? We hebben het hier tot de bodem voor je uitgezocht. 

Wanneer je overweegt om een De‘Longhi koffiemachine aan te gaan schaffen, heb je tal van opties. Deze apparaten zijn er zowel in wat goedkopere versies als in hele luxe modellen met allerlei soorten hoogstaande extra’s. Kortom, voor iedere soort koffiedrinker en ieder type thuisbarista is er wel iets moois om uit te kiezen. De vraag is alleen welk apparaat uit het brede assortiment van De’Longhi er het beste past bij wat je precies zoekt. Wanneer je het antwoord op deze vraag gaat zoeken met je vooral op een aantal zaken in het bijzonder letten.

Wat maakt De‘Longhi koffiemachines speciaal?

Het van origine Italiaanse markt richt zich in het bijzonder op de fijnproevers onder de koffiedrinkers. Naast dat het een aantal apparaten op de markt heeft gebracht die er qua ontwerp flitsend en prachtig uitzien, zijn er ook mogelijkheden voor wanneer je het liever iets meer simpel wilt houden. Logischerwijs zijn deze modellen iets lager in prijs en dus kunnen ook mensen met een iets minder hoog budget kiezen voor een apparaat van De’Longhi. En hoewel de apparaten in de lagere prijsklassen uiteraard wat minder functies hebben, staan ze nog altijd garant voor verrukkelijke koffie!

Vanaf een bedrag van ongeveer 300 euro is het al mogelijk om een koffiemachine van dit merk aan te schaffen. En eerlijk is eerlijk, in deze lagere prijsklasse weet De’Longhi het al voor elkaar te krijgen om uit te blinken. De basismodellen doen alles wat je van ze mag verwachten en nog meer, en dat kunnen we eigenlijk van maar weinig soortgelijke apparaten ook zo zeggen. 

Daarbij werd het al ruim 10 jaar geleden op de markt gebracht. Dat het vandaag de dag nog steeds zo geliefd is zegt daarom meer dan genoeg, want er is in al die jaren heel wat veranderd op het gebied van koffie en apparaten. Toch heeft De’Longhi zich altijd staande weten te houden, en heeft het zich ontwikkeld met een aantal nieuwe apparaten, die hieronder aan bod gaan komen. Deze mogen dan wel vaak iets duurder zijn, ze hebben wel ontzettend veel bijzondere functies die het nog makkelijker maken om een bakje koffie volledig naar je hand te kunnen zetten.    

De beste apparaten

Wat exact de beste apparaten van een bepaald merk zijn is soms moeilijk te zeggen. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je eigen smaak, en of je wel de volledige capaciteit van een machine gebruikt. Wanneer je graag normale koffie zet zonder enige extra’s, zijn andere apparaten misschien beter geschikt. Wil je echter zoveel mogelijk kanten op kunnen en kunnen genieten van de best mogelijke koffie gewoon bij jouw thuis? Dan zijn de onderstaande apparaten van De’Longhi zeker een aanrader. 

Dinamica Plus ECAM370.95.T

We beginnen met de Dinamica Plus ECAM370.95.T, wat om verschillende redenen een bijzondere koffiemachine is. Allereerst kun je gebruik maken van een touchscreen, maar het werkt ook via de app. Je kunt op dit mooie koffieapparaat een heerlijk kopje zetten met de beste bonen. Overal online krijgt het goede beoordelingen van zeer tevreden gebruikers en koffie fans. De verkoopprijs ligt bij de meest bekende verkooppunten net onder de 800 euro. Ook zit er een ontkalkingsprogramma op.  

Magnifica ECAM 20.110.B

We hadden het er net al eventjes over, maar de Magnifica ECAM 20.110.B van De’Longhi wordt gezien als het instapmodel van het merk, met een verkoopprijs van rond de 300 euro. Voor een goede espresso of gewone kop zwarte koffie is dit apparaat helemaal geschikt. Daarnaast zien we dat het in het afgelopen decennium doorlopend enorm goed heeft verkocht en eigenlijk overal goede recensies scoort van tevreden koffiedrinkers. Wil je een goed koffiezetapparaat maar heb je geen heel hoog budget? Dan is de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B de ideale optie.

PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

Deze volautomatische koffiemachine wordt gezien als een van de beste apparaten die De’Longhi ooit op de markt heeft gebracht. De PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS is stil en kan in razend tempo meerdere kopjes van je favoriete koffie achter elkaar klaarmaken. Ook worden er duurzame materialen gebruikt waardoor het apparaat langer meegaat en kan er met behulp van een app altijd koffie worden gezet van afstand. 

Eletta Cappuccino ECAM44.660.B

Als laatste kijken we naar de Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het ideale apparaat voor echte cappuccino liefhebbers. Doordat het water- en bonenreservoir aardig groot is, kunnen er veel koppen achter elkaar worden gezet als dat gewenst is. Bovendien kunnen er koffierecepten worden opgeslagen zodat je deze een volgende keer in een handomdraai wederom kunt gebruiken. Ook kan het apparaat zichzelf grotendeels reinigen en onderhouden.  

advertentie
advertentie