Afbeelding
Pelletkachel

Ervaar het gebruiksgemak met een hoog rendement van een pelletkachel

9 maart 2021 om 07:43 Partnercontent

Een pelletkachel combineert gebruiksgemak met een hoog rendement. Als u op zoek bent naar een duurzame en sfeervolle oplossing om uw woning te verwarmen, is het absoluut de moeite waard om u te oriënteren op de aanschaf van dit type kachel. De aanschafwaarde van houtpellets is relatief laag en bovendien dalen uw stookkosten aanzienlijk. De uitstoot is minimaal en het rendement altijd optimaal, doordat een pelletkachel de brandstof en zuurstof voortdurend regelt. Staat een pelletkachel kopen ook bij u op de planning? We inspireren u graag met verschillende mogelijkheden en vertellen u meer over de diverse voordelen.

Gelijkmatige verwarming

Een pelletkachel ontsteekt zich met een enkele druk op de knop en daarna kan de warmtebron lange tijd achter elkaar aan blijven staan. De kachel regelt alles zelf zodra die eenmaal brandt. Een van de voorname voordelen van pelletkachels schuilt daarom in de gebruiksvriendelijkheid. Zogenaamde houtpellets dienen als brandstof voor de kachel. Qua vorm lijken deze korrels op paardenbiks. Via een speciaal reservoir kunnen ze aan de kachel worden toegevoegd. Vervolgen worden de houtpellets naar de brandkamer vervoerd via een wormwiel. Via het bedieningspaneel van de kachel kunt u zelf heel gemakkelijk de ventilatorsnelheid en de temperatuur instellen. Aan de hand daarvan bepaalt u de hoogte van de vlammen en past u de toevoer van de pellets aan. Vervolgens blaast de ventilator de warmte de kamer in. Op die manier wordt het vertrek gelijkmatig en snel verwarmd.

 Betaalbare houtpellets 

Er is voor een pelletkachel geen gasaansluiting nodig en u kunt de houtpellets zelf in grote hoeveelheden inslaan. De ruimte waar u de kachel plaatst, hoeft niet goed geïsoleerd te zijn. De aanschaf van een pelletkachel is daarom zeer laagdrempelig. Het enige dat u nodig hebt, zijn elektriciteit voor de kachel zelf, een ruimte waar u de houtpellets droog kunt bewaren en een afvoer voor de rook. U doet er wel verstandig aan om uw pelletkachel in een speciaalzaak aan te schaffen. Met expertise en kwaliteit als kernwaarden staan de specialisten van Krul Alltech al sinds 2003 voor vakwerk. Vanuit een schuurtje in het Noord-Hollandse dorp Ursem werd de onderneming gestart. Tegenwoordig bestaat de speciaalzaak uit twee prachtige vestigingen in Opmeer en Benningbroek, gelegen nabij Hoorn.

 Experience Center

In het Experience Center van Krul Alltech met een oppervlakte van zo’n 1.500 m² kunt u meer dan 500 kachels en haarden aanschouwen. Een groot deel daarvan brandt echt! Voor originele houtkachel onderdelen bent u er tevens aan het juiste adres. Die zijn uit voorraad leverbaar en worden gemaakt in dezelfde fabrieken als de verschillende haarden en pelletkachels. Door goed onderhoud te plegen en de diverse onderdelen tijdig te vervangen, hebt u tientallen jaren plezier van uw kachel.   

advertentie
advertentie