Afbeelding

Café Doodgewoon Soest over ‘Palliatieve zorg is gericht op het leven’

29 april 2022 om 14:45 Overig Deel je nieuws

Dit keer staat de patiënt centraal.

SOEST - ‘Café Doodgewoon’ is een initiatief van de werkgroep Palliatieve Zorg van stichting ELZIS (Eerste Lijn Zorg In Soest). Er zijn in de afgelopen jaren al diverse bijeenkomsten geweest waar gesproken werd over palliatieve zorg in het algemeen, over de samenwerking met de medisch specialist uit het Meander ziekenhuis, over euthanasie en over rouw en verlies.

Wat als jij de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ krijgt? Wat betekent dit voor jou, voor je partner, voor je gezin, je dierbaren? Hoewel je zeker weet dat je dood zult gaan, kunnen er nog vele jaren verstrijken voor het zover is. Ondertussen leef je en wil je leven. Daarom het thema tijdens de bijeenkomst ‘Palliatieve zorg is gericht op het leven’. Ook het belang van samen beslissen komt aan bod.

De bijeenkomst is op woensdag 18 mei, van 14.00 tot 15.30 uur op het Zorgplein (Dalplein 61, Soest). Spreekster is mevrouw Jannie Oskam, een ervaringsdeskundige. Zij heeft uitgezaaide borstkanker en schrijft en praat over haar ervaringen in de hoop zo begrip te kweken voor mensen in de palliatieve fase. De bijeenkomst is interactief. Er is tijd voor ontmoeting.  

Voor wie? 
Café Doodgewoon is voor iedereen met een (ver)korte levensverwachting, mantelzorgers, vrijwilliger en zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, diëtisten, et cetera). Bent of voelt u zich betrokken, dan bent u van harte welkom. 

Opgeven bij info@elzis.nl. 

advertentie
advertentie