Het muziekproject is voor mensen zonder enige ervaring. Instrumenten worden beschikbaar gesteld.
Het muziekproject is voor mensen zonder enige ervaring. Instrumenten worden beschikbaar gesteld. pdfgrafie

PVO Soest start met Nieuw Talent Orkest

4 juli 2022 om 10:08 Muziek

SOEST Patiëntia Vincit Omnia (PVO) gaat een nieuw muzikaal project opstarten. Dat is bestemd om mensen te laten ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Een instrument in huis hebben, is niet nodig. Daar zorgt de muziekvereniging voor.

Muzikale ervaring is evenmin noodzakelijk. Maar niettemin zijn er waarschijnlijk veel mensen die toch graag een blaas- of een slaginstrument willen leren bespelen. Dat kan nu bij PVO, mede dankzij ondersteuning van de gemeente Soest. Het project bestaat al in verschillende gemeenten en nu wil Soest ook hierin zijn partij meespelen.

TIEN REPETITIES PVO Nieuw Talent Orkest Soest heet het project, bestemd voor volwassenen uit Soest en omgeving. ,,In tien repetities laten we de deelnemers ervaren hoe fantastisch het is om samen muziek te maken”, zegt Esther Bakker van PVO. De eerste repetitie is op vrijdagavond 7 oktober, aanvang 19.30 uur, in het PVO-gebouw aan de Rembrandtlaan. De leiding is dan in handen van Guus Pieksma, initiatiefnemer van dit succesvolle concept uit Sneek, en dirigent Mark Beursgens.

Om mee te doen heb je geen muzikale ervaring nodig of noten te kunnen lezen

PLEZIER ,,Om mee te kunnen doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of noten te kunnen lezen”, verklaart Esther Bakker. ,,De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij! Natuurlijk is het sociale aspect ook van belang en is er een pauze tijdens de repetitie. Het plezier staat voorop. We sluiten de repetitieperiode af met een concert.”

INSTRUMENT PVO zorgt ervoor dat alle deelnemers kunnen beschikken over een instrument en lessenaar. Esther Bakker: ,,Misschien weet men al welk instrument men wil bespelen en anders zoeken de mensen er ter plekke eentje uit. Verder krijgen ze een complete lesmap waarin van voor tot achter alles over instrument, lessenaar, noten, ritme etc. stap voor stap wordt uitgelegd.” Meer dan duizend mensen deden, verspreid over het land, al mee aan Nieuw Talent Orkest. Velen van hen ontdekten zo een nieuwe hobby.

AANMELDEN Aanmelden kan bij Esther Bakker van PVO: tel. 06-22298638 of per e-mail: secretaris@pvosoest.nl.

advertentie
advertentie