Directeur Jan Buijze voor De Plantage, de thuishaven van Stichting Balans in volkswijk Smitsveen: ,,Hier kunnen mensen zelfvertrouwen opbouwen.
Directeur Jan Buijze voor De Plantage, de thuishaven van Stichting Balans in volkswijk Smitsveen: ,,Hier kunnen mensen zelfvertrouwen opbouwen." Hans Veltmeijer

Balans Soest: werk in 25 jaar ingrijpend veranderd

20 maart 2023 om 20:58 Maatschappelijk

SOEST Stichting Balans bestaat dit jaar een kwart eeuw en viert dat met activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen. De welzijnsorganisatie voor Soest en Soesterberg kende zware periodes maar zit nu in een groeifase. Het werk is met de jaren ingrijpend veranderd en de betrokkenheid in Soest is groot, vertellen drie medewerkers.

In januari 1997 vatten de stichtingen Welzijnswerk Soest en Jeugdwerk Soesterberg plus het Internationaal Vrouwencentrum het plan op om samen verder te gaan. Een jaar later was het zover, Stichting Balans ging van start. De fusie ging niet zonder slag of stoot, er vielen ontslagen.

Later sloot ook Kinderparadijs De Vrije Teugel zich bij het verbond aan. De naam veranderde in kinderboerderij De Veenweide. En inmiddels is deze kinderboerderij ook een duurzaam educatief centrum, waar onder meer basisscholieren lessen krijgen over de energietransitie. De eerste jubileumfestiviteiten beginnen deze week al, met circus en taart versieren voor de kinderen. Op 22 april is het lentefeest op de kinderboerderij en vervolgens is er iedere maand wel iets.

In de Soester Courant van woensdag 22 maart een uitgebreid interview met medewerkers van Balans.

advertentie
advertentie