De kringloopwinkel van Woord en Daad aan de Oostergracht
De kringloopwinkel van Woord en Daad aan de Oostergracht Woord en Daadwinkel Soest

Kringloopwinkel Oostergracht viert 50-jarig jubileum van Woord en Daad

26 januari 2023 om 19:12 Lokaal Deel je nieuws

De kringloopwinkel van Woord en Daad op de Oostergracht is onderdeel van de landelijke organisatie Woord en Daad, die dit jaar haar 50-jarige jubileum viert. Het hele jaar door besteedt de organisatie in haar verschillende geledingen hier aandacht aan. De maand februari is gekozen als actiemaand voor de Stichting Woord en Daad Winkels en ook de plaatselijke winkel in Soest doet daar uiteraard aan mee.

Woord en Daad werd in 1973 opgericht met als missie vanuit Bijbels perspectief te werken aan duurzame verandering voor mensen die in armoede leven. Door middel van diverse programma’s wordt hulp geboden in landen als Haïti, Colombia, Afrika en India. Deze hulp richt zich op onderwijs, duurzaam water, werk en opleiding, agrarische ontwikkeling en noodhulp. Daarnaast wordt vanuit de organisatie ingezet op beleidsbeïnvloeding en bewustwording.

Woord en Daadwinkel Soest zet zich in voor een Job booster project in Burkina Faso. In februari vinden in de winkel diverse feestelijke acties plaats, waarbij het getal 50 centraal staat. Op het programma staan o.a. kortingsacties, winacties en een actie voor mensen die ook in februari hun 50e verjaardag vieren. Ook kunnen mensen 50 minuten meelopen en achter de schermen van de winkel kijken.  De actiemaand wordt afgesloten met een nieuwe versie van de succesvolle Ladies Night op vrijdag 24 februari. Op deze avond wordt in een modeshow de tweedekans voorjaarscollectie gepresenteerd. 

advertentie
advertentie