De groep vrijwilligers van Het Filmhuis in de bioscoopzaal, vorig jaar februari. Filmhuis Artishock bestond toen 40 jaar.
De groep vrijwilligers van Het Filmhuis in de bioscoopzaal, vorig jaar februari. Filmhuis Artishock bestond toen 40 jaar. Ronald Kersten

Vaker films in Artishock

6 maart 2019 om 11:37 lokaal

SOEST Het Filmhuis van Artishock draait sinds 1 maart regulier driemaal per week films, op maandag-, woensdag- en zondagavond. Eerst werden er slechts twee avonden per week films vertoond. De uitbreiding van het Filmhuis wordt mogelijk gemaakt door de komst van nieuwe vrijwilligers.

Astrid van den Hoek

In Artishock draaide afgelopen weekend voor het eerst regulier ook op zondagavond een film. De eer was aan 'De Dirigent', die al twee keer uitverkocht was en nu opnieuw een volle zaal trok. Met drie voorstellingen in de week zijn er ook extra handen nodig, om de apparatuur te bedienen, om te helpen achter de bar, mensen te ontvangen enzovoorts.

Coördinator van het Filmhuis, Magda Smit: ,,De filmvoorstellingen van Culturele Vereniging Artishock zijn al ruim veertig jaar niet meer weg te denken in Soest. Het aantal enthousiaste bezoekers groeit nog steeds. Omdat het ons, leden van Het Filmhuis, aan het hart gaat om 'nee' te moeten verkopen bij verschillende films én omdat er een steeds grotere verscheidenheid aan prachtige films beschikbaar is, koesterden we al een tijdje de wens om ook op iedere zondag films te draaien. Dankzij een succesvolle wervingsactie hebben we nu voldoende vrijwilligers om die wens in vervulling te doen gaan."

PROGRAMMERING Het Filmhuis heeft nu 35 vrijwilligers, vertelt Hans Cornelis. Zij hebben zo'n twee keer in de maand 'dienst'. Cornelis is al jaren vrijwilliger bij Artishock. Hij zit in een groep van vijf personen die elke maand het programma voor Het Filmhuis samenstelt. ,,We gaan dan naar Den Bosch om voorvertoningen te bekijken en maken de afweging of het iets is voor in ons programma. Zo fijn dat we nu meer ruimte hebben, want we moesten zoveel mooie films laten gaan. Dit jaar verwachten we zo'n honderd verschillende films te kunnen draaien, inclusief de kinderfilm eens per maand. We willen een gevarieerd programma bieden, niet alleen met superpopulaire films, maar ook films die gewoon heel mooi of relevant zijn al verkopen ze niet uit. Doordat we nu drie films per week kunnen draaien, kunnen we ook die films vaker een plekje geven in de programmering."

Lees meer in de papieren uitgave van Soester Courant van 6 maart.

Vrijwilliger Hans Cornelis en filmliefhebber Karin Duiveman zijn regelmatig in Artishock te vinden.
advertentie
advertentie