Afbeelding
Muziekpodium Eemland

Muziekkring Eemland gaat verder onder nieuwe naam

31 juli 2018 om 07:09 lokaal

SOEST Met ingang van het nieuwe concertseizoen gaat Muziekkring Eemland verder als Muziekpodium Eemland. De nieuwe naam moet ruimte bieden om een breder publiek aan te boren. ,,Zonder overigens aan kwaliteit in te boeten, want het constant hoge niveau van de kamermuziekconcerten die men al bijna twintig jaar presenteert, blijft speerpunt nummer één."

De start van het nieuwe seizoen van 7 concerten in Hilton Royal Parc Soestduinen wordt ditmaal voorafgegaan door een extra evenement getiteld 'Pop Meets Classic'. Tijdens dit concert, dat op zondagmiddag 2 september eveneens in Hilton Royal Parc wordt georganiseerd, zal een bijzondere groep musici optreden, die allen verbonden zijn aan het Herman van Veen Arts Center.

CONCERT In 2016 kwam de cd 'A little different' uit van zangeres en violiste Jannemien Cnossen. Op deze cd staan nummers van Herman van Veen, vertaald in het Engels en meer in pop/jazz-stijl gearrangeerd. Zij zal deze cd op 2 september live uitvoeren samen met klarinettiste Marieke Vos, gitarist Ed Verhoeff, contrabassiste Rebecca Fransen en drummer/percussionist Julian du Perron. Ab Nieuwdorp, bekend als presentator van 'De Klassieken' op Radio 4, zal het concert presenteren. Marieke Vos is vanuit Harlekijn Holland de gangmaker achter dit project en heeft alle musici om zich heen weten te verzamelen. Het oorspronkelijke idee achter dit project is van Bert Smit, die in Soester kringen geen onbekende is.

POP MEETS CLASSIC Met dit extra concert wil Muziekpodium Eemland niet alleen het vaste publiek laten kennismaken met het grensverleggende karakter dat ook de kamermuziek soms heeft, maar tevens jongeren uitdagen om eens naar
Hilton Royal Parc te komen en te ervaren waarom de concerten zo enorm worden gewaardeerd. 'Pop Meets Classic' is een project van Muziekpodium Eemland, in nauwe samenwerking met Herman van Veen Arts Center en Gemeente Soest. Een toegangskaartje kost 15,00 euro en daar is een consumptie bij inbegrepen. Reserveringen via de website www.muziekpodiumeemland.nl.

VERANDERINGEN Het nieuwe seizoen van Muziekpodium Eemland kenmerkt zich door louter veranderingen en vernieuwingen. Voorzitter Rob Heijerman heeft na een lange periode van gedwongen afwezigheid het voorzittersstokje weer overgenomen, zodat interim-voorzitter Willy de Kock zich weer volledig kan wijden aan haar feitelijke bestuursfunctie als secretaris. Anton Belt is nieuw in het bestuur en wordt vice-voorzitter. De overige bestuursfuncties zijn ongewijzigd.

NIEUW Ook nieuw is de Artistieke Commissie, die nu bestaat uit Ernest Rombout en Eric Boor. Zij hebben meteen hun stempel op het concertprogramma weten te drukken door te voldoen aan de wens vanuit het bestuur om waar mogelijk wat meer de grenzen van de kamermuziek op te zoeken. ,,Met concerten van onder andere Broken Silence (Japanse muziek met shakuhachi en sho) en het afsluitende Benefietconcert met het Calefax Rietkwintet in samenwerking met trompettist Eric Vloeimans wordt hopelijk nieuw publiek aangeboord."

PROGRAMMABOEKJE Niettemin zullen ook de 'klassieke puristen'absoluut aan hun trekken komen dit seizoen: een pianorecital van niemand minder dan Hannes Minnaar en een concert van het veelgeprezen GoYa Quartet Amsterdam zijn regelrechte publiekstrekkers, naast alle overige concerten in het programma 2018-2019. Binnenkort verschijnt het programmaboekje met alle informatie over wat Muziekpodium Eemland in het nieuwe seizoen zoal te bieden heeft en uiteraard is een en ander dan ook te vinden op de website www.muziekpodiumeemland.nl.

advertentie
advertentie