Robert van 't Net
Robert van 't Net J. van 't Net

Robert van 't Net winnaar laatste Midfondvlucht uit Melun

22 juli 2018 om 20:31 Sport/sport Deel je nieuws

Voor het 3e jaar op rij is Robert van 't Net kampioen op de midfondvluchten (300-500 km) geworden van PV Soest. Door de laatste vlucht uit het Franse Melun-Andrezel te winnen gaf hij het winnen van het kampioenschap nog extra cachet.

 

Robert staat bekend als iemand die op vele manieren zijn duiven probeert te motiveren om tot goede prestaties te komen. Naast de standaardmethodes zoals doordeweeks de mannen van de vrouwen gescheiden houden, speelt hij ook met het open zetten van lege broedbakken, spiegeltjes en spelen met voer. Dat zijn duiven het naar hun zin hebben bij de baas, blijkt wel uit de foto.

 

De 2e plek was voor Evert van den Brakel & Zonen en de 3e plek voor Gerrit Reijerse. Ondanks dat de omstandigheden niet makkelijk waren, zat er maar 2,5 minuut verschil tussen de 1e 6 duiven.

 

In het midfondkampioenschap eindigden Rob van Hornsveld en Dennis Krol op de 2e plek voor de Combinatie Helsdingen op de 3e plek. De beste midfondduif is van Evert van den Brakel.

 

Uitslag Melun (434 km) 221 duiven

R. van 't Net 1, E. van den Brakel & Zonen 2, G. Reijerse 3, H. Vonk 4, Comb. Hornsveld/Krol 9, Comb. Helsdingen 10, R.W. Grift 12, C.M. van Rouwendaal 13, Th. Altenaar & Zoon 20, A. de Bes 27, B. van Gardingen 28 en F. de Jong 36

advertentie
advertentie