Winkelcoördinator Alice Gaasbeek (tweede van links) met het bestuur van de nieuwe stichting De Fakkel Soest
Winkelcoördinator Alice Gaasbeek (tweede van links) met het bestuur van de nieuwe stichting De Fakkel Soest De Fakkel Soest

Boekhandel De Fakkel zelfstandig verder  

4 juli 2018 om 21:09 Nieuws Deel je nieuws

Met ingang van 1 oktober 2018 gaat boekwinkel De Fakkel als zelfstandige winkel verder. Tot op heden maakt de winkel deel uit van de landelijke organisatie De Fakkel, waarbij het hoofdkantoor een faciliterende en ondersteunende functie heeft voor de verschillende lokale winkels, die draaien met vrijwilligers. Omdat het hoofdkantoor per 2019  in zijn huidige vorm ophoudt te bestaan, is dit voor het Soester filiaal een uitgelezen kans om als zelfstandige winkel verder te gaan.

De laatste jaren is nadrukkelijk gebleken dat de winkel een breed draagvlak heeft in de christelijke gemeenschap van Soest, Baarn en omgeving en daarin ook een missionaire betekenis heeft. Vanuit de lokale achterban van verschillende kerken en gemeenten is een deskundig en betrokken bestuur gevormd. Als Stichting Christelijke Boekwinkel De Fakkel Soest werken zij samen met het team van vrijwilligers aan een zelfstandige winkel met een plaatselijk gezicht.

‘We hebben veel betrokkenheid vanuit onze klanten ervaren en hebben deze steun ook nodig’, aldus Alice Gaasbeek, coördinator van de winkel aan de Soesterbergsestraat. ‘Voor de overbrugging van de eerste zelfstandige periode starten we daarom momenteel een crowdfundingsactie, waarbij we particulieren en bedrijven oproepen om ons te steunen bij deze belangrijke stap.’

De Fakkel Soest streeft ernaar om ook in de toekomst een plek te zijn waar iedereen welkom is voor een kop koffie, een boek of een cadeau en voor (geloofs)opbouw en ontmoeting.

 

advertentie
advertentie