Afbeelding
Peter Beijer

Nieuwe toplaag kunstgrasveld 't Vliegdorp

21 juni 2018 om 15:13 Sport/sport

SOESTERBERG Het kunstgrasveld van voetbalvereniging 't Vliegdorp in Soesterberg is na twaalf jaar toe aan vervanging. De toplaag, die gemiddeld tien jaar meegaat, is versleten. Daarom wordt binnenkort een nieuwe mat ingestrooid. Voor de vereniging heeft dit geen financiële consequenties. Omdat het hier om een vervanging van een bestaand veld gaat, hoeft de vereniging niet zelf mee te betalen. De huur voor dit kunstgrasveld zal ook niet veranderen als gevolg van deze toplaagvervanging.

De laatste tijd moeten er steeds meer reparaties aan de mat uitgevoerd worden. De KNVB stelt eisen waaraan een mat moet voldoen, bijvoorbeeld qua schokabsorberend vermogen. Door de mat dit jaar nog te vervangen kan de vereniging weer beschikken over een goede mat. Het resultaat van het onderzoek naar de kwaliteit van de onderlaag is dat deze nog voldoende is en nog tien jaar mee kan.

Conform het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid zullen de vervangingswerkzaamheden meervoudig onderhands aanbesteed worden. Dit gebeurt door vijf partijen. De kosten van het vervangen van de toplaag worden gedekt uit het, al eerder door de gemeenteraad beschikbaar, gestelde budget voor vervangingsinvesteringen sport.

advertentie
advertentie