Afbeelding
Picnic

Picnic breidt uit naar Soesterberg

20 juni 2018 om 09:07 Nieuws

SOESTERBERG Online supermarkt Picnic breidt uit naar Soesterberg. Picnic was al actief in Soest, maar vanaf de tweede week van juli bezorgen de duurzame, elektrische wagentjes ook in Soesterberg, Zeist, Bunnik, Den Dolder en Bilthoven de boodschappen.

,,Het is tweeënhalfjaar geleden dat we de allereerste boodschappen afleverden in Amersfoort. Omdat de wieg van Picnic in de provincie Utrecht staat, merk je dat onze bekendheid en het aantal klanten in die regio nog groter is dan in de rest van het land", vertelt mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ,,We verwachten daarom dat er ook in Zeist, Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Bilthoven veel belangstelling zal zijn."

APP In totaal gaat het om ruim 42.000 nieuwe huishoudens die van de diensten van de online supermarkt gebruik kunnen maken. De inwoners van de vijf Utrechtse plaatsen kunnen zich met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. ,,Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn", aldus Muller.

Picnic gaat de tweede week van juli voor het eerst de weg op om met 10 elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers de boodschappen te bezorgen in Zeist, Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Bilthoven. Eind van het jaar moet dit aantal gegroeid zijn naar 25 bezorgwagentjes en 50 bezorgers. De boodschappen worden bezorgd vanuit een hub aan de Huis ter Heideweg in Zeist.

DUURZAAM De uitbreiding naar Zeist is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat inmiddels in meer dan vijftig Nederlandse steden bezorgt. Vorige week reed tijdens de eerste bezorging in Eindhoven het vijfhonderdste bezorgwagentje voor het eerst. Muller: ,,De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto's, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.''

advertentie
advertentie