Show en crew van Circus Sijm dat van 27 juni tot en met 4 juli in Soest optreedt.
Show en crew van Circus Sijm dat van 27 juni tot en met 4 juli in Soest optreedt. Jan Jong

Circus Sijm: stijlvol en aanraakbaar

24 juni 2018 om 06:46 lokaal

SOEST Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde, met succes, een geheel persoonlijke stijl.

Het is alsof je bij directeur Alex Sijm te gast bent: in zijn piste serveert hij een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een stijlvolle saus vol vaart en 'aanraakbaarheid'. Van 27 juni tot en met 4 juli is het circus in Soest, op evenemententerrein De Engh. Er zijn dagelijks voorstellingen, behalve op maandag en donderdag.

NIEUWE ACTS Circus Sijm presenteert in zijn blauw-gele tent de nieuwe productie 'Vive Le Cirque'. De show is een hommage aan 250 jaar circus. Een show, verpakt in twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een kostbare en gewaagde stap, besefte ook de circusleiding vooraf, want het publiek is verwend geworden. Internet biedt een overdaad aan amusement, en het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxe theaters.

KRACHT De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – geven Sijm en de artiesten en andere medewerkers zijn gasten een warm onthaal rondom de cirkel, die piste wordt genoemd.

BEKROOND Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: Een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens vermaarde Circusfestival van Monte Carlo, blinkt volgens de betrokkenen zelf uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

ADEMBENEMEND In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want de toeschouwer ruikt de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zien het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.

UITGEKIEND Producent Sijm boekt succesnummers van circussen uit heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek, laat hij de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.

PRIJSVRAAG Wie kans wil maken op een van de vijftig vrijkaarten voor een voorstelling van Circus Sijm kan meedoen aan de prijsvraag. Die luidt: 'Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage?' Oplossingen kunnen worden gemaild naar: prijsvraag@circussijm.nl. De gratis toegangskaarten worden verloot onder de juiste inzenders, Medewerkers van het circus handelen het verloop van de prijsvraag zelf af.

KAARTVERKOOP Een entreebewijs kost 17,50 euro aan de kassa, ongeacht de leeftijd (0-1 jaar gratis). De circuskassa is op speeldagen (niet op maandag en donderdag) een uur voor het begin van de show geopend. Wie via internet (minimaal twee uur vóór reserveert betaalt slechts 14,00 euro voor een ticket. Dat kan via www.circussijm.nl.

advertentie
advertentie