Doorenbos en Bemer tijdens het NJJK in Eindhoven!
Doorenbos en Bemer tijdens het NJJK in Eindhoven! De Duinkikkers - Sven van Zanten

Uitstekend debuut voor Bemer en Doorenbos op NJJK

17 juni 2018 om 21:22 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend was een heel mooi weekend voor Tess Bemer en Femke Doorenbos. Het tweetal debuteerde op de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen, ditmaal gezwommen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Het tweetal kende derhalve nog wat zenuwen, maar coach Sven van Zanten kon niet anders dan tevreden zijn met de verrichtingen van het tweetal.

Bemer mocht op zondag aan de start verschijnen van de 50 meter vrije slag. Ze verbeterde haar PR tot 31.12, wat goed was voor een de 13e plaats van Nederland. Nadat Femke Doorenbos zaterdag al 10e van Nederland was geworden op de 200 meter vrije slag, werd ze op zondag eveneens 10e op de 100 meter vrije slag. In tegenstelling tot de 200 meter werd de 100 meter met voorrondes en finales gezwommen, waardoor Doorenbos zondagmiddag nogmaals in actie mocht komen.

Enige wat voor Doorenbos nog ontbrak was een PR, maar haar beste race had ze voor de finale bewaard. Na 1.02.54, een volle seconde sneller dan in de voorrondes, tikte Femke Doorenbos als negende aan. Het was een flink persoonlijk record, welke naast de 9e plaats van Nederland ook voldoende was om de clubrecordtijden van 14, 15, 16 en 17 jaar te verbreken. De records nam ze over van Stephanie Epskamp en Noha Zwiers.

-Alkmaar- In Alkmaar kwamen ook zwemmers van De Duinkikkers aan de start op de Regionale B-kampioenschappen. Megan Hill zwom daar soeverein naar goud op de 50 meter vrije slag. Maaike de Boer, Kevin Roest en Youri Voet wonnen ieder zilver en brons, terwijl Georgios Athanasiou ook brons pakte.

advertentie
advertentie