Leontine Vermond is volgend jaar ad interim gemeentesecretaris van de gemeente Soest.
Leontine Vermond is volgend jaar ad interim gemeentesecretaris van de gemeente Soest. Gemeente Soest

Per 1 januari nieuwe gemeentesecretaris voor gemeente Soest

16 december 2021 om 13:42 Mensen

SOEST Per 1 januari stopt Koen van Veen als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Soest. In het nieuwe jaar start hij bij Geerts & Partners als interim manager en senior adviseur. Mevrouw Leontine Vermond is benoemd tot zijn tijdelijke opvolger.

Vermond blijft ad interim aan tot 1 januari 2023. In de tussentijd wordt een nieuwe gemeentesecretaris geworven. Dat vergt veel tijd, laat burgemeester Rob Metz weten. Mede daarom is nu gekozen voor een tijdelijke invulling. 

VEEL TIJD ,,Het werven van een nieuwe gemeentesecretaris van buiten vraagt veel tijd, nog afgezien van de tijd die nodig is om hem/haar in te werken”, aldus Metz. ,,De organisatie heeft baat bij stabiliteit en continuïteit. Over drie maanden zijn er verkiezingen. Dat is een intensief bestuurlijk ambtelijk proces. Daarom nemen we tijdelijke maatregelen. Bovendien willen we de werving van een nieuwe gemeentesecretaris liever na de verkiezingen met een nieuw college doen.”

VERTROUWD Om geen gat te laten vallen en de overgang soepel te laten verlopen wordt per 1 januari Leontine Vermond benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur ad interim tot 1 januari 2023. Zij is op dit moment hoofd van de afdeling Dienstverlening. Zij werkt sinds 2013 bij de gemeente Soest en een voor de organisatie bekend en vertrouwd gezicht.

Koen van Veen laat Soest na tweeënhalf jaar achter zich. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan als interim manager en senior adviseur bij Geerts & Partners, een bedrijf dat actief is in werving & selectie, interim en begeleiden van politieke ambtsdragers en managers naar een volgende stap in hun carrière.

Zodoende is hij veel korter in dienst geweest dan zijn voorgangers Age Veenstra (die hij in 2019 opvolgde) en Wim de Kam.

Koen van Veen vertrekt na tweeënhalf jaar als gemeentesecretaris en directeur van Gemeente Soest.
advertentie
advertentie