Afbeelding
Laurens van Rooyen

Laurens van Rooyen geeft concert met Bach Muziekschool Soest

21 november 2021 om 11:00 Muziek

SOESTERBERG Hij heeft meer dan eens een soloconcert verzorgd in Soesterberg, de pianist Laurens van Rooyen. Door omstandigheden is het er de laatste jaren niet meer van gekomen. Maar op 17 december treedt hij om 16:00 uur weer op in de Ceciliakapel van het voormalige klooster Cenakel aan de Amersfoortsestraat.

Tien jaar geleden trad Van Rooyen er voor het eerst op in het jaar van het vijftigjarig bestaan van conferentiehotel en studiecentrum Kontakt der Kontinenten, waarvan het Cenakel een onderdeel is. Hij heeft het optreden in Soesterberg, dat altijd een volle zaal trok, kennelijk gemist, want hij heeft inwoonster Henny van Engelen, met wie hij bevriend is, gevraagd om weer een kerstconcert te organiseren.  

BACH MUZIEKSCHOOL Onder voorbehoud van de dan geldende regels met betrekking tot het voorkomen van coronaverspreiding staat het concert voor vrijdag 17 december op het programma. Het is als afwisseling geen soloconcert. Van Rooyen geeft het samen met leerlingen van de Bach Muziekschool uit Soest onder leiding van dirigent Irene Vos. 

Was het eerste concert in het kader van het vijftigjarig bestaan van Kontakt der Kontinenten een succes, nu is het de afsluiting van de viering van het zestigjarig bestaan van het conferentiehotel en studiecentrum.

GOUDEN HARP Laurens van Rooyen is niet alleen bekend als pianist, maar vooral ook als (film)componist. Toen hij zeven jaar werd kreeg hij van zijn vader een piano. Hij studeerde aan het conservatorium in Utrecht. Ruim veertig jaar geleden legde hij met zijn spel de basis van zijn veelzijdige carrière. Hij produceerde meer dan 45 cd’s en werd onderscheiden met de Gouden Harp. Deze wordt toegekend aan musici die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.

Als het concert doorgaat, geldt voor bezoekers dat zij gevaccineerd moeten zijn tegen corona, en een QR code (en identiteitsbewijs) of een negatief testbewijs moeten laten zien. 

advertentie
advertentie