Afbeelding
De Open Hof/PGS

Sint Maarten viering bij Zin in Soest met inzameling voor voedselbank

5 november 2021 om 11:45 Maatschappelijk

SOEST Sint Maarten heeft zijn eigen gedenkdag, op 11 november. Ook dit jaar zal er in en rond De Open Hof aandacht aan worden besteed. Zin in Soest heeft voor kinderen een Sint Maartenfeest georganiseerd. Dat vindt plaats op donderdag 11 november, van 18.00 tot 19.00 uur.

In De Open Hof aan de Veenbesstraat 2 wordt het verhaal van Sint Maarten verteld. Ds. Gerrit Olsman: ,,Sint-Maarten is een feestdag ter ere van de heilige Sint Martinus (Maarten). Hij is bekend als de heilige bisschop van Tours in Frankrijk, maar toch is hij nu vooral beroemd door zijn daad van barmhartigheid ruim voordat hij bisschop werd. Als Romeins militair deelde hij namelijk op een koude dag zijn soldatenmantel met een naakte bedelaar.”

Samen willen we deze avond producten inzamelen voor de voedselbank

LIEDJES Er worden samen Sint Maartenliedjes gezongen. ,,In de kinderharten is St. Maarten natuurlijk populair om het snoep dat de kinderen huis aan huis ophalen”, zegt Olsman. ,,Bij deze St. Maarten viering zijn de kinderen niet alleen uit op lekkernijen voor zichzelf. Samen willen we deze avond producten verzamelen voor de voedselbank. Aan de ouders van de kinderen wordt dan ook gevraagd hieraan mee te werken door allemaal wat mee te brengen wat in de pakketten gedaan kan worden.”

PRODUCTEN Producten die meegebracht kunnen worden zijn onder meer: pasta, rijst, macaroni, crackers, pastasaus, ragout, blik soep of groente, vis in blik, knakworst, olie, meel, suiker en broodbeleg.

DE WIJK IN Na het programma in De Open Hof gaan de kinderen onder begeleiding van de ouders met hun lampionnen de wijk in. De bewoners van de Gemshoorn, Draailier, Kornet en Spinet en Citer wordt gevraagd de voordeurverlichting te ontsteken als men het op prijs stelt als de kinderen aan de deur komen zingen.

advertentie
advertentie