Afbeelding
Jan van Steendelaar

Wilde politie achtervolging in Soesterberg

10 oktober 2021 om 18:35 Misdaad

SOESTERBERG Wild-west in Soesterberg zondagmiddag door een achtervolging. De politie slaagde erin de automobilist op de Stemerdingweg klem te rijden en zo een eind aan de wilde rit te maken van een 50-jarige vermoedelijke inbreker uit Utrecht.

door Jan van Steendelaar

Inwoners hadden de politie gewaarschuwd omdat zij zich zorgen maakten over de rijstijl van een automobilist in het dorp. De politie heeft met verschillende wagens een einde aan na een korte maar wilde achtervolging gemaakt. Die begon op de A28 waar hij de afslag Soesterberg nam en het dorp inreed.

De man trok zich niets aan van de verkeersregels en de drempels. Hij droeg geen veiligheidsgordel en zwaaide links en rechts naar de andere weggebruikers terwijl hij vol gas reed.

Toen de politie hem in het oog kreeg en hem staande wilde houden, ging hij er met volle snelheid vandoor. Zo begon de achtervolging waaraan de politie besloot een eind te maken omdat het te gevaarlijk werd. Korte tijd later kreeg de politie de auto weer in het vizier en toen lukte het wel een eind aan het gevaarlijke rijgedrag van de man te maken. De achtervolging eindigde op de Stemerdingweg in Soesterberg-Noord waar de verdachte klem werd gereden.

De politie hield de bestuurder aan op verdenking van een woninginbraak eerder op de dag in Apeldoorn. Daar speelde in ieder geval de auto een rol bij. De politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Een berger heeft zijn auto die niet ongeschonden uit het incident kwam meegenomen.

Afbeelding
advertentie
advertentie