Afbeelding
Olivier Huisman

Soesterbergs metaalbedrijf in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

30 september 2021 om 18:30 Onderwijs

SOESTERBERG Meerding Metaal uit Soesterberg is deze week genomineerd voor de OOM Award Midden-Nederland 2021. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt op 8 oktober.

Het Soesterbergse bedrijf produceert de meest uiteenlopende onderdelen voor de machine-industrie in Nederland en daarbuiten. Vakmensen zijn daarbij onmisbaar, zegt directeur Jordi Meerding: ,,Opleiden levert heel veel op, maar het geeft vooral ook plezier op de werkvloer. Daar wordt iedereen beter van. Voor ons voelt deze nominatie als de kroon op het werk. We steken met zijn allen veel tijd in leren en het is fijn om daar erkenning voor te krijgen.”

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal BBL-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie