Afbeelding
Roparunteam Lijf en Visie

Roparunteam: kippenvel en liefde

23 mei 2018 om 18:13 lokaal

SOEST Ze vertrokken vrijdagmorgen vanuit Soest, mochten nog even een cheque ter waarde van 7350 euro ophalen bij de Insingerschool, en kwamen maandagavond moe maar voldaan weer thuis. Maanden van voorbereidingen kregen het pinksterweekeinde een climax.

In vier busjes trok de 'versnipperde' karavaan naar Parijs waar vrijdagavond nog even werd ontspannen vóór de grote inspanning. Roparunteam Lijf en Visie was er zaterdag klaar voor: de estafette over ruim 500 kilometer van de Franse lichtstad naar de havenstad Rotterdam. Na een ademhalingsessie klonk om 13.00 uur het startschot. ,,Kippenvel van je kruin tot je tenen", aldus een van de teamleden.

Door de drukte van Parijs overbrugde team 1 de eerste etappe over 48,7 kilometer en nam team 2 het stokje over. ,,Het tempo zat er lekker in en onderweg moedigden wij andere teams aan en zij ons. Wat een sfeer. In de tussentijd bereidden de kamp collega's onze maaltijd voor team 2, zodat ook zij kunnen eten wanneer ze om 21.30 uur het kamp binnen zouden komen. Binnenkomst van team 2 betekende gelijk weer het vertrek van team 1 voor de avondetappe."

ZWARE KLUIF Niet allen de lopers en de fietsende begeleiders hadden een zware kluif tijdens de Roparun. De verzorgers, cateraars en kampement makers waren vaak bezig met een race tegen de klok.

KAMPPLAATS In busjes reden zij naar de volgende kampplaats om vliegensvlug tenten op te slaan, waar de leden van een van de teams even konden bijslapen. Anderen sliepen soms in de truck.

Zo werd per toerbeurt de afstand tussen Parijs en Rotterdam steeds wat kleiner. Op zondagmorgen bereikte Roparunteam Lijf en Visie België.

TROUWDAG ,,Daar genoten we van de mooie stukken. Net over de Belgische grens stond team 2 op ons te wachten om het stokje over te nemen. Dat liep 60 kilometer door Belgische dorpen en prachtig landschap."

In de tussentijd vertrok het kampteam naar de volgende locatie in Affligem bij een basisschool voor het opzetten van ons derde kamp. Het was erg warm en er ging veel water doorheen. Team 2 arriveerde rond 18.00 uur op het kamp. Daar vierden wij nog de trouwdag van twee van onze teamgenoten."

LIEFDE ,,Daarna vertrok team 1 vertrekt weer in de brandende zon voor etappe 4. Wij kwamen steeds dichterbij Nederland en daar begonnen ook de feestjes in de dorpen. Mensen stonden langs de weg of in hun tuin om aan te moedigen, het geven van high fives en het uitdelen van bananen, tomaten, water, snoepjes door de dorpsbewoners. En liefde, heel veel liefde ontvingen wij. Zele was de absolute uitblinker, van begin tot aan het einde stonden er kaarsen langs de kant van de weg, wat een sfeer!"

ONTKNOPING Team 1 begon in Bergen op Zoom voor zijn laatste etappe. In Klaaswaal nam team 2 de laatste afstand voor zijn rekening, voordat in Rotterdam de Roparun de ontknoping kreeg. ,,Over het podium in Barendrecht waar het compleet feest was en langs de Daniel de Hoedkliniek in Rotterdam. Daar komt keihard binnen waarvoor wij het allemaal hebben gedaan. Leven toevoegen aan de dagen daar waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven."

Met een totaalopbrengst van ongeveer 30.000 euro heeft het Soester team - naast de fysieke en logistieke inspanning - weer een belangrijke bijdrage geleverd. Het is nu bijkomen en afkicken, maar voor volgend jaar zijn de afspraken alweer gemaakt. Dan wil het Soester team de Hamburgse editie gaan afleggen.

advertentie
advertentie