Sterke mannen aan het werk bij het touwtrekken. De organisatie noteerde zondag een record aantal deelnemers.
Sterke mannen aan het werk bij het touwtrekken. De organisatie noteerde zondag een record aantal deelnemers. Ronald Kersten

Record op veertiende Zomerfeest

23 mei 2018 om 06:10 lokaal

SOEST Hoeveel mensen het erf betreden hebben, is niet te zeggen. Duidelijk is wel dat de het Zomerfeest een record aantal bezoekers trok. ,,De feestavond was dan ook uitverkocht", zegt Danielle Spijker.

Johan van Beek

Met uitstekende weersomstandigheden werden potentiële bezoekers zaterdag en zondag makkelijk overgehaald om naar het feestterrein aan de Birkstraat te komen.

Zij konden zaterdagmiddag genieten van het optreden van vier koren, waaronder natuurlijk het Soester Knollenkoor dat ervoor had gezorgd dat ook visvrouwenkoor De Schellevissen, shantykoor De Driemasters en shantyzangers uit Ede van zich lieten horen. Nadat ze elk zeven, acht nummers hadden gezongen, voerden de vier koren gezamenlijk nog twee liederen uit. Met een polonaise werd tijdens de alweer vierde korenmiddag alvast een voorschot genomen op de aansluitende feestavond.

PROMOVIDEO De Verrückte Stunde verzorgde het avondprogramma met als artiesten het Feestteam. De gelegenheid werd door de De Verrückte Stunde aangegrepen om een promovideo op te nemen. Van die keuze kreeg het geen spijt. ,,Was elk feestje maar zo top geregeld", reageerde de DJ. Volgens de organisatoren verliep het feest in een zeer ontspannen sfeer.

ZESTIEN TEAMS Zo was de feestavond een prima fundament voor de familiedag op zondag. Met zestien teams boekte het Zomerfeest ook weer een record bij het touwtrekken. Vorig jaar deden aan de sportieve wedstrijd nog twaalf ploegen me, maar d aantrekkingskracht om mee te doen wordt steeds groter.

KRACHTSVERHOUDINGEN Bij de dames waren de krachtsverhoudingen de afgelopen twaalf maanden niet echt door elkaar geschud. Het team 'Hey biertje' was net als in 2017, toen er onder de noemer 'Enrique in regenjas' werd deelgenomen, te sterk voor de concurrentie. De tweede plaats was voor 'Wij hadden geen service', de derde voor 'Pink Squad'.

VOORTREKKERS Het touwtrekken bij de heren werd gewonnen door Slebbaas. Ereplaatsen waren er daarna ook voor 'Lamme tosti's' (tweede) en Zuiderend (derde). De wedstrijdleiding had ook nog een jury ingehuurd om de kledij van de touwtrekteams te beoordelen. De 'Voortrekkers' werden hier als winnaar uitgeroepen.

GETROFFEN ,,We hebben het erg getroffen met het lekkere weer, ook tijdens de familiedag", zegt Daniëlle Spijker van het organisatieteam. Voor de kinderen waren er dit jaar extra activiteiten georganiseerd. Ze konden traditiegetrouw ook aan tafel knutselen of zich laten schminken. Voor de vrolijke noot zorgde Otto Lagerfett die de feestvreugde in het feestweekeinde met Duitse liedjes tot nog grotere hoogte bracht.

VARIATIE Het was alweer de zestiende keer dat het Zomerfeest Soest werd gehouden. Met een variatie aan activiteiten voor vrijwel alle leeftijden hebben de organisatoren van de Plattelandsgenotsknotsen een puike formule gevonden en uitgewerkt. ,,Het was een geslaagd weekeinde, maar dat is vooral ook te danken aan alle vrijwilligers, de sponsors en natuurlijk de bezoekers."

Zomerfeest
advertentie
advertentie