Afbeelding
elektrischeauto.nl

De elektrische auto maakt een opmars

19 mei 2018 om 08:43 Advertorial_4

Misschien was het je al opgevallen, maar ook in de regio Utrecht is de elektrische auto aan een enorme opmars bezig. Waar het een aantal jaren geleden nog hoogst uitzonderlijk was als je elektrisch reed, inmiddels begint dit steeds gewoner te worden. Dat is niet zo gek, want elektrische auto's worden steeds goedkoper en gebruiksvriendelijker. Het wordt namelijk ook steeds makkelijker om de auto op verschillende plaatsen te laden en als gevolg hiervan gaan meer en meer mensen overstag.

Hoe elektrisch rijden veel voordelen heeft

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen een elektrische auto aan te schaffen is vanwege het milieu. De reguliere brandstof auto is verantwoordelijk voor veel van de CO2 uitstoot. Een elektrische auto is dé oplossing voor dit probleem. Helemaal als de stroom, voor het laden van de auto, duurzaam opgewekt wordt. Nog een voordeel van elektrische auto's is dat ze geen fijnstof uitstoten, Fijnstof is zeer schadelijk voor de gezondheid en er is veel aan gelegen de hoeveelheid fijnstof rond drukke wegen te verminderen.

Voordelen voor de portemonnee

Daar waar in het verleden het kostenplaatje nog een grote drempel was bij de aanschaf van een elektrische auto verdwijnt dit nadeel steeds meer. Doordat de overheid het elektrisch rijden stimuleert, is de keuze voor elektrisch financieel aantrekkelijker geworden. Bij het kopen van een elektrische auto hoef je geen aanschafsbelasting te betalen. Ook betaal je vervolgens geen motorrijtuigenbelasting en dat scheelt een hoop. Verder heb je minder onderhoudskosten aan een elektrische auto en zijn de energiekosten lager. Dit laatste is vooral het geval als je zonnepanelen hebt en de auto thuis oplaadt. Bijkomend voordeel: Je weet zeker dat de stroom duurzaam is opgewekt.

Weg met de oude auto, kies elektrisch

Heb je een al wat oudere, benzine slurpende auto? Twijfel niet langer! Aan een oude auto krijg je steeds meer onkosten en de benzine wordt er ook niet goedkoper op. Breng de oude auto naar een autosloperij in Soest. Je krijgt er een mooi bedrag voor en je bent verzekerd dat deze oude bak de wegen niet langer zal vervuilen. En koop een elektrische auto, de keuze hierin wordt steeds groter, er zit vast en zeker een geschikte auto voor jou bij!

advertentie
advertentie