Afbeelding
Eigen foto

Slijter Angelique van der Linden: ‘Heerlijk om met mensen om te gaan’

9 juni 2021 om 20:05 Zakelijk

SOEST Angelique van der Linden is de vierde generatie die aan het roer staat van Van der Linden Slijterij & Wijnhandel. Op de plek, aan de Burg. Grothestraat 6, waar ooit haar overgrootvader Jan van der Linden (in 1910) het bedrijf startte, is zij met haar team dagelijks aan het adviseren over wijn en spijs, de lekkerste whisky en allerlei andere smakelijke specialiteiten, zoals de lokale lekkernij ‘KruukjeMelm’ en de Soestdijk-serie. 

,,De mensen in Soest en Baarn zijn terecht trots op Paleis Soestdijk. Wat is er dan mooier om een heerlijke gin, likeur, paleiswijn of limoncello cadeau te geven met daarop de beeltenis van ‘ons’ paleis.” 

ADVISEREN Het gaat niet alleen om dat flesje verkopen, vindt Angelique: ,,Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan en hun te adviseren. Welke wijn past bij een bepaald gerecht? Wij onderscheiden ons met goed advies, maar ook met het organiseren van wijn- en whiskyproeverijen, dat doen we zelfs online.”

PROEVERIJ Angelique toont een pakketje met daarin een aantal buisjes met verschillende soorten wijn, een vacuümverpakt zakje noten en een stukje kaas. Het pakket is samengesteld door Angelique en Priscilla Kaats van de Alexanderhoeve. ,,De proeverijdeelnemers ontvangen dit pakket en via een live-verbinding gaan we gezamenlijk proeven.” 

TEAM Het team van Van der Linden is compleet met vinoloog Erik Vermeer en wijn- en whiskyadviseur Astrid Pot. ,,Astrid is hét voorbeeld van een vakvrouw”, vertelt Angelique enthousiast. ,,Zij is al meer dan dertig jaar een vertrouwd gezicht bij ons in de zaak. Haar vakkennis is groot en over elke wijn en whisky heeft zij wel een verhaal in huis.”

Van der Linden Slijterij & Wijnhandel
Burgemeester Grothestraat 6, Soest
035 601 2750 | vanderlinden-soest.nl

advertentie
advertentie