Bij vermoeden van huiselijk geweld kan dit nummer worden gebeld.
Bij vermoeden van huiselijk geweld kan dit nummer worden gebeld. Irene van Valen

Webinar over huiselijk geweld tegen ouderen

3 juni 2021 om 16:00 Overig

SOEST Eén op de twintig ouderen kan volgens onderzoek slachtoffer worden van huiselijk geweld. In de meeste gevallen is er dan financieel misbruik in het spel. Vandaar dat de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) wijst op een webinar over ouderenmishandeling.

Die wordt gehouden op dinsdag 15 juni, de dag tegen ouderenmishandeling. De digitale informatiebijeenkomst wordt verzorgd door Edith Fronczek, werkzaam bij Veilig Thuis en vindt plaats van 12.00 tot 13.00 uur.

De webinar is vooral bedoeld voor hulp- en zorgverleners in Soest die door hun werk over de vloer komen bij ouderen en mogelijk kunnen signaleren of er iets niet in de haak is en hun cliënt het slachtoffer is van een vorm van huiselijk geweld.

Aanmelden voor de webinar over huiselijk geweld kan via de SWOS, tel. (035) 6023681 of per e-mail: info@swos.nl.

Veilig Thuis is de organisatie waar (een vermoeden van) huiselijk geweld kan worden gemeld. Zowel slachtoffers zelf, ongeacht de leeftijd, of anderen kunnen Veilig Thuis benaderen. Veilig Thuis is er voor advies, hulp en ondersteuning rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is bereikbaar op telefoonnummer 0800 2000.

advertentie
advertentie