Afbeelding
NKC

NKC gaat opnieuw campers wegen

29 april 2021 om 09:08 Verkeer en vervoer

SOESTERBERG Europa’s grootste camperclub NKC biedt dit voorjaar opnieuw de gelegenheid om de camper te laten wegen. Dit is een onderdeel van de campagne ‘Weet wat je weegt’, waarmee de NKC wijst op het belang van een goed campergewicht. 

Bij de weegdagen die de NKC eerder hield bleek bijna 40 procent van de campers te zwaar beladen. ,,Dit kan erg gevaarlijk zijn. Het gewicht kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overbeladen strafbaar”, aldus de NKC.

CAMPEREN IS POPULAIR Door het gewicht van de camper onder aandacht te brengen en door camperaars de gelegenheid te geven kosteloos hun camper te wegen, wil de NKC de bewustwording vergroten. ,,Camperen is ontzettend populair. Er zijn nog nooit zo veel nieuwe camperaars bij gekomen in zo’n korte tijd. Het aantal campers in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Lang niet iedereen verdiept zich in de gewichten van de camper. Het is belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt directeur Stan Stolwerk van de NKC.

WEEGMOMENTEN Verspreid over het land vinden er tussen half mei en begin juli zes weegmomenten plaats. De NKC raadt aan met een volledig bepakte camper naar de weegbrug te gaan. ,,Dan weet je wat de camper reisklaar weegt. Neem je de volgende keer andere spullen of meer passagiers mee, dan kun je zelf de rekensom maken.” De campagne is volledig corona-proof opgezet en de organisatie zal zich houden aan alle coronamaatregelen. De data, locaties en tijdstippen van de weegdagen staan vermeld op de campagnepagina.

NKC De NKC is met zijn 60.000 leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van de Nederlandse camperaars. De club heeft eigen verzekeringen, de app Campercontact, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

advertentie
advertentie