Op het naambord van het Postiljon zijn verkiezingsposters geplakt
Op het naambord van het Postiljon zijn verkiezingsposters geplakt Eempers

Verkiezingsposters op naambord de Postiljon geplakt

16 maart 2021 om 11:46 Politiek

SOESTERBERG Voor drie leerlingen van groep 8 van de christelijke basisschool De Postiljon aan de Generaal Winkelmanstraat begon de schooldag dinsdag anders dan op het lesrooster stond. Ze gingen aan de slag om verkiezingsposters te verwijderen die wildplakkers in de voorgaande nacht hadden aangebracht op het naambord van de school.

Jan van Steendelaar

Schoolleiding en leerlingen werden dinsdagmorgen onaangenaam verrast toen ze zagen dat op het naambord van de school, drie posters van Forum voor Democratie waren geplakt. ,,Ik ben spinnijdig,” reageert directeur Jeanette de Ronden. Ook haar collega’s waren verontwaardigd. De leerlingen waren er volgens haar evenmin blij mee dat de naam van hun school niet meer leesbaar was.

Drie leerlingen zijn een half uur bezig geweest om de posters weg te halen van het naambord van de school, nota bene naast de Vredekerk, de enige stemlocatie in het dorp waar niet alleen woensdag maar ook maandag en vandaag gestemd kan worden.

De Postiljon is niet de enige locatie in Soesterberg waar sprake is van wildplakken. Door het hele dorp, ook op bijvoorbeeld de plaatsnaam- en onderborden, maar ook op tal van andere objecten zijn illegale verkiezingsposters geplakt, in hoofdzaak van Forum voor Democratie.

Afbeelding
advertentie
advertentie