Lotte Blanken en Maurice Verberkt in de Poke Man aan de Soesterbergsestraat. ,,Mooi toch dat lekker ook heel gezond kan zijn.
Lotte Blanken en Maurice Verberkt in de Poke Man aan de Soesterbergsestraat. ,,Mooi toch dat lekker ook heel gezond kan zijn." Peter Beijer

Poké Bowl: Soest veroveren met dagvers eten

3 maart 2021 om 12:00 Advertorial_2

SOEST De nieuwste trend in food is Poké Bowl. Een gerecht, oorspronkelijk afkomstig uit de keuken van Hawaii, verovert de wereld. De lekkerbek kan zijn eigen gerecht samenstellen uit een gevarieerde lijst van vis, kip, groente, fruit, specerijen, salade en rijst. Onlangs heeft de Poké Man een winkel geopend aan de Soesterbergsestraat 53.

Wat een broodje haring is voor de Nederlander, dat is de Poké Bowl voor de inwoner van Hawaï. Op elke straathoek van de Amerikaanse eilandengroep is het gerecht te verkrijgen. De verschillende gevarieerde Bowls, met vlees, vis of vegan, bevatten veel Aziatische invloeden. Het gerecht wordt wel vergelijken met sushi in een kom.

TRENDY Met aanstekelijk enthousiasme vertelt Lotte Blanken, mede-eigenaar van Poké Man Soest, over het trendy en healthy gerecht. ,,Poké is de Hawaïaanse benaming voor ‘in blokken snijden’. Oorspronkelijk is Poké namelijk een gerecht van fijngesneden rauwe vis dat wordt geserveerd als voor- of hoofdgerecht. Door de Aziatische invloed werden daar verse groenten en rijst aan toegevoegd. Het is echt gezond voedsel, met verschillende smaken die je eindeloos kunt combineren. Vanaf nu ook te af te halen of thuisbezorgen in Soest.”

ALTERNATIEF Maurice Verberkt is de oprichter van de keten Poké Man. ,,Wij hebben al vestigingen in Hilversum en Bussum. We merkten aan de bestellingen dat mensen in Soest en omgeving het concept waarderen. Het is lekker, vers en gezond en het verveelt nooit. Een prima alternatief voor de koolhydraatrijke pizza, patat of shoarma. We konden een mooie plek aan de Soesterbergsestraat in winkelcentrum Soest-Zuid krijgen. Vanaf de eerste dagen dat we open zijn hebben we al veel binnenloop gehad. Poké Bowl is een hype en gaat ook Soest veroveren.”

Een Poké Bowl is zo smakelijk vanwege de specifieke ingrediënten waarmee je het gerecht zelf kunt samenstellen

BASIS Lotte legt uit waarom Poké Bowl zo letterlijk in de smaak val. ,,Een Poké Bowl is zo smakelijk vanwege de diverse specifieke ingrediënten waarmee je zelf het gerecht kunt samenstellen. De basis is de sushirijst met verse zalm, tonijn, garnalen, kip of tofu, die je kunt aanvullen met verse groenten zoals komkommer, avocado, sojabonen, zeewier, Japanse radijs, mango, rode ui, kimchi (gefermenteerde kool), paprika, tomaatjes, wortel, gember, roomkaas of babymaïs.”

GEZOND EN DAGVERS De vitrine toont al het lekkers waarmee de Bowl gevuld kan worden. Voor elk wat wils blijkt wel. Verse zalm, tonijn, kip, tofu, gember en verschillende groenten wachten om de smaakpapillen te verwennen. Liefhebbers van zowel zoet, zout of pittig worden op hun wenken bediend. ,,We hebben zoete, zoute of pittige sausen”, vertelt Lotte. ,,Genoeg keuze uit tien verschillende smaken. De afronding van een Poké Bowl is een topping van Japanse kruiden, sesamzaad, gebakken uitjes of nachos. Mooi toch dat lekker ook heel gezond kan zijn. Met een Poké Bowl heb je een gezonde en dagverse maaltijd met minder vet en zonder frituur. Bovendien kan je naar hartenlust je eigen Poké Bowl samenstellen. Kies de basis en voeg de groenten toe die je wilt.”

CONTACT De overzichtelijke en ruime Poké Man is te vinden aan de Soesterbergsestraat 53. Bezorgtijden en afhaaltijden zijn van maandag tot en met zondag van 16.00 tot 21.00 uur. Tel. 035-3038157; www.pokeman.nl.

advertentie
advertentie